Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Clubul de carte Nordic Noir – „Saşenka”, de Simon Sebag Montefiore

10.12.2015 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Joi 10 decembrie, ne întânim din nou la clubul de carte Nordic Noir, iar pe drumul de întoarcere din Elveţia spre Țările Nordice facem o escală în Marea Britanie şi discutăm despre Saşenka de Simon Sebag Montefiore.

Tot atunci alegem şi cartea pe care o vom citi în luna ianuarie.

Saşenka este o poveste zguduitoare despre pasiune şi trădare, descoperită în arhivele secrete KGB.

Iarna lui 1916: Sankt Petersburg. Rusia e în pragul revoluţiei. În faţa Institutului Smolnîi pentru Fete din Înalta Societate, Saşenka, fiica de doar şaisprezece ani a baronului Zeitlin, este aşteptată de către guvernanta sa, dar şi de poliţia secretă a Ţarului…

Frumoasă şi aprigă, Saşenka este captivată de noua ideologie bolşevicăşi intră în jocul periculos al conspiraţiei şi seducţiei.

Douăzeci de ani mai târziu, e căsătorită cu un membru de seamă al partidului comunist şi are doi copii. Însă idila interzisă cu un scriitor are consecinţe devastatoare pentru familia sa.

Istoricul Simon Sebag Montefiore deţine un doctorat în filosofie şi este profesor la Universitatea Buckingham, dar şi prezentator al seriilor BBC TV Jerusalem (2011), Rome (2012) şi Istanbul/ConstantinopleByzantium: a tale of 3 cities – Bizanţ, povestea celor trei oraşe. Romanele şi volumele sale de nonficţiune sunt traduse în 40 de limbi.

Clubul de carte Nordic Noir este un bun prilej de a discuta despre cărțile poliţiste scrise de autori scandinavi. Ţi-au plăcut? Nu ai terminat cartea? Ce ai vrea să citeşti? Aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări şi avem ocazia de a ne face noi prieteni cu care să împărtășim pasiunea lecturii.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa teodora.ivan@edituratrei.ro.

Vă așteptăm!

Organizer

Editura Trei
Phone:
021 300 60 90
Website:
http://www.edituratrei.ro/

Venue

La Un Ceai
str. Luigi Cazzavillan, nr. 25
București, România
+ Google Map
Phone:
0724 017 318
Website:
http://www.launceai.ro