Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Clubul părinților pre(a)ocupați de lectură

30.03.2017 @ 10:00 am - 12:00 pm

Aveţi nevoie de un motiv în plus pentru a merge la bibliotecă?
Vă dăm noi unul – lansăm pe 30 martie primul club de carte destinat părinţilor pasionaţi de lectură şi ne-am bucura foarte tare să vă avem alături în această aventură! Vom discuta lună de lună despre cărţile citite, lumile descoperite şi rolurile probate prin intermediul acestor cărţi. Clubul se adresează în special părinţilor care stau acasă cu copii mici şi care pot să vină la întâlnire în timpul zilei, în ultima Joi din lună. Prezenţa copiilor este binevenită. Vom avea la îndemână ceai, cafea şi câteva gustări ca să “rezistăm” 2 ore.

Cine moderează?

Sunt Natalia Dabija, mamă de doi copii mici, blogger la început de drum –https://pepiciormare.wordpress.com/. Dintotdeauna mi-a plăcut să vorbesc despre cărţile pe care le citesc. Să le „desfac” bucată cu bucată, să găsesc un sens în fiecare firimitură de scriere, să văd ce spun alţi cititori şi în felul acesta să descopăr alte orizonturi. De aici vine ideea acestui club de lectură – un loc unde să putem să ne întâlnim între părinţi, cu tot cu copii după noi – cum altfel, să vorbim despre cărţile citite şi să descoperim perspective la care nu ne-am gândit până atunci.

Ce citim pentru prima întâlnire?

“Tatăl celuilalt copil” de Parinoush Saniee.
Câte ceva despre carte:
“Într-o lume în care părerea oamenilor contează mai mult decât familia, mai mult decât credința și chiar mai mult decât propria persoană, un băiat care nu poate vorbi poate fi perceput ca un blestem care planează asupra familiei. Iar acest lucru poate transforma viața întregii familii într-un calvar. Un tată obsedat de muncă, un copil obsedat de studii, o mamă obsedată de copiii ei și de un soț care a uitat să-i arate că o iubește, și un copil care nu vorbește, care nu se integrează în societate, care nu ratează nicio ocazie pentru a se răzbuna pe cei din jurul lui pentru diferite vini, imaginare sau nu, nu pot constitui o familie în adevăratul sens al cuvântului. Cu toate acestea, toți se luptă pentru a salva aparențele de familie închegată. Aparențe care, însă, sunt mult prea transparente pentru cei din jur.”
Ovidiu Leonte, Bookblog.ro

Ce facem la prima întâlnire?

 Ne cunoaştem şi aflăm câte ceva despre fiecare părinte cititor.
 Trasăm nişte reguli de funcţionare a clubului. Vă propun nişte reguli simpatice, vedeţi mai jos.
 Start dezbatere.
 Facem o concluzie finală despre amprenta cărţii asupra noastră.
 Alegem cărţile de citit pentru următoarele 2-3 întâlniri.
 Socializăm!

Reguli:

 Ca să avem fluenţă în discuţii, lectura cărţilor propuse este (aproape) obligatorie.
 Cine nu citeşte cartea, aduce ceva de ronţăit. Totuşi, să nu uităm că suntem un club de lectură.
 Când vine vorba despre trăiri personale, toată lumea are dreptate! Vorbim despre ce emoţii trezeşte cartea în fiecare din noi, despre experienţa personală pe care am avut-o cu cartea.

Locurile sunt limitate! Pentru înscrieri vă astept cu un mesaj la adresa de email: dabija.natalia@gmail.com.

Organizer

Biblioteca Emil Gârleanu
Phone:
0772 002 374
Email:
emil.garleanu@bibmet.ro
Website:
http://www.bibmet.ro/

Venue

Biblioteca Emil Gârleanu
Octavian Goga nr.6, Bl. M25
București, Romania
+ Google Map
Phone:
0772 002 374
Website:
http://www.bibmet.ro/