Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferința „Braga. Povești și itinerarii balcanice” – Dragoș Bogdan

06.04.2017 @ 6:30 pm - 8:00 pm

RON10

Dragoș Bogdan vă așteaptă la o discuție despre „Braga. Povești și itinerarii balcanice” joi, 6 aprilie 2017, de la orele 18:30, la Palatul Suțu.

„Cu un aer prăfuit de poveste știută de la bunica, folosită ca termen de comparație atunci când lauzi prețul bun al mărfii, băută de unii la Slatina, Galați sau Constanța, iar de alții în Bulgaria, braga este un subiect ce naște un sentiment de nesiguranță – fiindcă nu știi exact despre ce e vorba – și, în același timp, de curiozitate iscoditoare ca pentru o moștenire despre care doar bănuiai că există, iar acum o primești pe neașteptate. Deși este greu să o localizăm în drumul dintre Istanbul și București, deși nu mai știm exact cine o făcea și nici care erau rețetele folosite, atunci când zvârlim „pe cărarea gâtului” un pahar cu bragă avem sentimentul că recâștigăm o comoară de patrimoniu, lipită „ca marca de scrisoare” de fibra românească.

Braga a hălăduit prin întreaga lume balcanică, însoțind viața cotidiană a oamenilor fără să țină cont de granițe sau de rețete, preparată, vândută şi degustată de turci, albanezi, bulgari, sârbi, aromâni și români.

Vă poftesc la un pahar de bragă în holul de onoare al Palatului Suțu pentru a încerca să refacem traseul unei băuturi care ascunde în consistența-i tulbure câteva secole de tradiție levantină.” – Dragoș Bogdan

Dragoș Bogdan afirmă despre sine: „Sunt de formație filolog. După terminarea facultății, în 1999, am lucrat câțiva ani în cadrul unei companii private de comerț exterior. Din 2009, am fost proprietarul și managerul unei firme de comercializare, distribuție și promovare a produselor alimentare tradiționale. Așa am readus braga în București si am „împrietenit-o” cu cei care nu știau sau nu apucaseră să o bea. Am înțeles că bucureștenii trebuie să aibă bragagiul lor și de aceea am dat viață unui proiect cultural de recuperare a istoriei orașului printr-un produs specific: BRAGA BOGDANIA.”

Intrarea este 10 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 zile.

Coordonator conferinţe: Cătălin Constantin

Details

Date:
06.04.2017
Time:
6:30 pm - 8:00 pm
Cost:
RON10
Event Tags:
, , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1402762523121877/

Organizer

Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu
Phone
+40 21 315 6858
Email
media@muzeulbucurestiului.ro
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu
Bulevardul Ion C. Brătianu 2
Bucuresti, 030174 Romania
+ Google Map
Phone
+40 21 315 6858
View Venue Website