Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Conferința „Valorile noastre”: Eugen Negrici în dialog cu Nicolae Manolescu

25.11.2015 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Facultatea de Litere a Universității din București organizează în data de 25 noiembrie, miercuri, ora 18.00, în Amfiteatrul Bălcescu (Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, et. 1, sector 1, Bucureşti), o nouă întâlnire în cadrul seriei de conferințe „Valorile noastre”. Amfitrionul, profesorul și criticul literar Eugen Negrici, îl va avea de această dată ca invitat pe Nicolae Manolescu, ambasador al României la UNESCO, Paris, în perioada 2006-2015.
Prestigiosul invitat va dialoga cu moderatorul întâlnirii, dar și cu publicul prezent, pe marginea activității sale îndelungate de profesor universitar la Facultatea de Litere, de critic literar, de om politic, dar și de înalt reprezentant al României la importantul for internațional dedicat protejării patrimoniului mondial.

Seria de conferințe Valorile noastre propune audienţei un schimb spectaculos de idei, care se dorește de înaltă ținută. Invitaţii profesorului Eugen Negrici se numără printre cei mai cunoscuţi oameni de cultură români din ţară şi din străinătate. Împreună, alături de colegi și prieteni, iubitori la rândul lor ai lumii Literelor, reiterăm valorile fundamentale ale societăţii româneşti şi dialogăm cu personalităţi culturale de seamă. Cadrul de desfășurare al conferințelor este, așadar, unul prin excelență al dezbaterii și al asumării unui consens valoric.
Publicul, numeros de fiecare dată, este format atât din reprezentanţi ai corpului profesoral universitar şi liceal, cât şi din masteranzi, doctoranzi şi tineri cercetători; atât din elevi și studenți, cât şi din oameni interesaţi în general de cultura și de evoluția societății românești.

Co-organizator:
Centrul Studențesc de Cercetare și Comunicare – Facultatea de Litere, Universitatea din București

Organizer

Facultatea de Litere

Venue

Facultatea de Litere
Str. Edgar Quinet, nr. 5-7
București, România
+ Google Map
Phone:
004 021-313.88.75; 004 021-314.35.08/2141, 2143, 2278
Website:
litere.ro