Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Costumul nici nu contează – atelier de lectură performativă

08.06.2017 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Joi, 8 iunie, ora 18:30 la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu (Piața Universității) vă invităm la o oră de lectură performativă din volumul “Costumul nici nu contează” de Sylvia Plath.

Atelierul se adresează mai ales copiilor, cu vârste cuprinse între 9-14 ani, dar și adulților iubitori de povești. Lectura este susținută de actrița Adriana Moca alături de invitatul special, elevul Andrei Dobrin, clasa a VI-a la școala generală nr. 80, din București.

Volumul de povestiri “Costumul nici nu contează” a apărut la editura Pandora M, în delicioasa traducere a poetului Florin Bican, care și-a anunțat participarea la eveniment.

Poetă și scriitoare americană Sylvia Plath s-a născut în 1932 la Boston , în familia unor profesori universitari. Își pierde tatăl când avea doar 8 ani și este crescută de mama ei, căreia îi va dedica mai târziu poemul “Daddy”. Talentul literar al Sylviei s-a făcut remarcat de timpuriu, încă din copilărie. Așa cum mărturisește: “ Eu scriu numai/ Pentru că am în mine o voce/ Care nu vrea să tacă”. În 1981 a apărut volumul Collected Poems, iar în 1982, Sylvia Plath a primit, postum, Premiul Pulitzer. “Costumul nici nu contează” cuprinde două povestiri și un poem, scrise pentru copiii săi, Frieda și Nicholas Hughes.

Evenimentul deschide seria de lecturi publice inițiate de Asociația culturală Vis-à-vis, prin proiectul dedicat promovării culturii scrise, „Audioteca Șeherezadei”, cofinanțat AFCN.

Intrarea 10 lei. În preț este inclusă vizitarea expozițiilor de la Palatul Suțu, în termen de 30 de zile.

Organizer

Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu
Phone:
+40 21 315 6858
Email:
media@muzeulbucurestiului.ro
Website:
http://www.muzeulbucurestiului.ro

Venue

Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu
Bulevardul Ion C. Brătianu 2
Bucuresti, 030174 Romania
+ Google Map
Phone:
+40 21 315 6858
Website:
http://www.muzeulbucurestiului.ro