Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Crowdfunding pentru producția spectacolului ”Habemus bebe” de Elena Vlădăreanu

07.03.2014 @ 8:00 am - 24.03.2014 @ 12:00 am

 Asociaţia Art No More a început o campanie de crowdfunding pentru producţia spectacolului Habemus bebe de Elena Vlădăreanu, regia Robert Bălan. Este un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie. Cele trei personaje sunt interpretate de actriţe care sunt şi mame la rândul lor. Premiera este programată pentru luna aprilie a acestui an.

Asociaţia Art No More a înscris proiectul pe platforma We Are Here: http://www.we-are-here.ro/p/habemus-bebe. Aceasta este o platforma de crowdfunding pentru proiecte culturale şi creative din muzică, film, teatru, arte vizuale, publishing, educaţie şi altele. Campania noastră ţine până pe 24 martie, iar donaţiile încep de la 5 euro. Pentru producţia spectacolului sunt necesari peste 3000 de euro. Suma minimă care trebuie strânsă pentru a primi banii din donaţiile pe We Are Here este de 900 de euro.

Elena Vlădăreanu: „Este cel mai personal şi, în acelaşi timp, cel mai politic text pe care l-am scris vreodată. Asta şi pentru că maternitatea, pe lângă toate lucrurile cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar la care într-un fel sau altul mă aşteptam, m-a pus şi în situaţia de a mă confrunta cu limitele corpului meu şi cu statutul meu artistic (sau social, ca să nu sune atât de pretenţios). Adică, ce mai pun acum după « elena vlădăreanu, »? Mămică? E suficient pentru mine? Aş vrea mai mult? Îmi permit să fac mai mult? E drept faţă de copil ca eu să-mi folosesc timpul şi pentru altceva care să nu intre în schema alăptat-joacă-activităţi? Cum mă împac cu faptul că biroul şi laptopul şi cărţile au fost înlocuite rapid de blatul de bucătărie, aragaz şi oale? Este despre confuzie şi despre timp, despre corp şi despre identitate, despre nutriţie, hrană sănătoasă, angoasă. Despre limite. Inclusiv despre cele ale literaturii. Pot să mai scriu poezie? Dacă scriu, de ce aş publica-o? Cum să rămână în depozit cel mai actual şi mai acut text al meu despre mine? Au ieşit trei voci. Trei femei. Vorbesc despre mine (cum altfel, că doar eu le-am scris), vorbesc despre voi. Le mulţumesc mamelor grozave pe care le am în jur, începând chiar cu mama mea, de la care am învăţat atâtea şi care m-au inspirat enorm.”

Robert Bălan: „La cinci minute după ce s-a născut Eva, am trimis un sms la mai mulţi prieteni: «Habemus bebe. Detalii mai târziu». Pe unii n-am apucat să-i sun nici acum, la doi ani şi jumătate după. Acum avem alt Habemus bebe. Un spectacol”.

Stencilul campaniei a fost conceput de Elena Vlădăreanu şi realizat de artistul vizual Andrei Gamarţ.

Proiectul poate fi gasit la acesta adresă: www.we-are-here.ro/p/habemus-bebe

Elena Vlădareanu este scriitoare, un cunoscut jurnalist cultural şi… mamă. Este autoare a cinci volume de poezie (unul undergound). Ultima carte, spaţiu privat. a notebook cu 33 iustraţii de Dan Perjovschi, a fost publicată în 2009. A susţinut numeroase lecturi în ţară şi străinătate. A fost consultant scenariu pentru trei filme realizate de Anca Damian (Crulic. Drumul spre dincolo, O vară foarte instabilă şi Muntele magic, ultimul aflat în producţie). Lucrează în presa culturală din 2001, în prezent fiind realizator la Radio Romania Cultural.

Robert Balan este regizor, performer, jurnalist cultural şi, foarte important pentru acest proiect, tătic din 2011. Cel mai recent performance al său, “Sfârşit, work in progress”, a primit Premiul pentru Regie în cadrul Bucharest Fringe 2013, a fost printre cele 15 spectacole selectate în competiţia Festivalului Naţional de Teatru Independent, a fost prezentat în cadrul Platformei de Dans Contemporan şi Performance (explore dance festival, 2013) de la WASP şi în multe alte festivaluri din ţară. Este probabil singurul regizor (de sex masculin) care a montat  Monoloagele Vaginului , în cadrul unei campanii împotriva violenţei la adresa femeilor.

Details

Start:
07.03.2014 @ 8:00 am
End:
24.03.2014 @ 12:00 am
Event Tags:
, , , , , , ,
Website:
http://www.we-are-here.ro/p/habemus-bebe

Organizer

Asociaţia Art No More
Email:
asociatia.artnomore@gmail.com
Website:
http://artnomore.ro/