Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cu ochii larg deschiși, de Julian Barnes, se lansează joi la H’Art Appendix

21.04.2016 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Joi vorbim despre artă pornind de la eseurile lui Julian Barnes din cartea ”Cu ochii larg deschiși”, în galeria H’Art Appendix, alături de Dan Popescu, Cezar Paul-Bădescu și Dana Ionescu.

Cu ochii larg deschiși, în traducerea lui Radu Paraschivescu, este un volum de eseuri despre arta modernă scrise cu sensibilitatea și finețea pe care le știm din literatura câștigătorului Man Booker Prize.

Cunoscut pentru o artă narativă ce îmbină ficțiunea și nonficțiunea, povestea și reflecția, Barnes este atât un cititor rafinat, așa cum arată eseurile lui despre literatură din volumul Pe fereastră (Nemira, 2015), dar și un privitor atent și empatic, așa cum o arată eseurile din acest volum.

Magritte, Géricault, Delacroix, Courbet, Manet, Degas, Bonnard și Lucian Freud sunt câțiva dintre artiștii în opera cărora cunoscutul scriitor britanic pătrunde acum cu renumita lui finețe. Descoperind istorii și povești, nuanțe și contururi, Julian Barnes trece dincolo de suprafețe, forme și culori. Percepția și evaluarea lui se transformă în adevărate povești și experiențe.

Le mulțumim partenerilor de la Avincis Winery care ne sprijină evenimentul cu o selecție rafinată de vinuri.

Organizer

Editura Nemira
Email
office@nemira.ro
View Organizer Website

Venue

H’art Appendix
Calea Victoriei, nr. 91-93
Bucuresti, Romania
+ Google Map