Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cum scoți prima carte din sertar?

04.10.2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Vă invităm la o discuție despre debuturi literare cu scriitorii Andreea Răsuceanu, Irina Georgescu Groza, Răzvan Petrescu și Florin Iaru, în calitate de moderator.

Răzvan Petrescu este probabil cel mai cunoscut autor român de proză scurtă și redactor la editura Curtea Veche, Andreea Răsuceanu va coordona noua colecție de literatură română de la editura Humanitas, iar Irina Georgescu Groza a debutat anul trecut, după participarea la cursul de creative writing cu Marius Chivu și Florin Iaru.
Tema discuției va fi debutul literar, din perspectiva autorilor, a editurilor și a unui trainer de creative writing.

Florin Iaru și Marius Chivu sunt mentori și coordonatori ai „Prima Carte”, program care oferă unui autor care nu și-a făcut încă debutul cadrul necesar pentru a-și finaliza și publica prima carte de ficţiune. Data limită de înscriere: 15 octombrie (https://ffff.ro/prima-carte/)

Invitați: Andreea Răsuceanu, Irina Georgescu Groza și Răzvan Petrescu
Moderator: Florin Iaru
Miercuri, 04 octombrie, ora 19:00, Cărturești Verona (cafenea)
Intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Andreea Răsuceanu este scriitoare, traducătoare și critic literar. Prima ei carte, „Cele două Mântulese”, a apărut la Editura Vremea, în anul 2009 și a fost nominalizată la premiile României literare, ale Uniunii Scriitorilor din România şi la Marile Premii Prometheus, secţiunea Opera Prima. În 2013 a apărut, la Editura Humanitas, cartea „Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară”. În 2016 a publicat, la Editura Humanitas, „Bucureștiul literar. Șase lecturi posibile ale orașului”.

Irina Georgescu Groza a debutat anul trecut cu colecția de proză scurtă „Dincolo de ferestre”, publicată la Casa de pariuri literare. A lucrat timp de 17 ani ca analist economic, din 2012 a început sa scrie, iar din 2015 s-a dedicat în întregime scrisului. A urmat cursul de creative writing susținut de Marius Chivu și Florin Iaru, în urma căruia i-au fost publicate proze scurte în Revista de Povestiri și în Iocan (2016).

Răzvan Petrescu este eseist, dramaturg și prozator. Este descoperit în 1986 de criticul literar Mircea Martin şi publică la Cartea Românească volumele de proză scurtă „Grădina de vară” (1989), „Eclipsa” (1993), „Într-o după-amiază de vineri” (1997) și metajurnalul „Foxtrot XX” (2008, Premiul Radio România Cultural). La Curtea Veche Publishing i se publică în 2011 „Rubato”, apoi volumul „Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini” (interviuri în proză, 2013) şi „Scrisori către Mihai” (epistolar, 2014). A scris două piese de teatru: Farsa (1994) şi Primăvara la bufet (1995) şi, recent, i s-a pus în scenă povestirea „Jaf armat”, cu mare succes la critică şi melomani. În 2015 apare și „Ursulețul lui Freud”, o colecție de cronici literare ale autorului. E tradus în Israel, Spania, Anglia, Franţa şi SUA, iar anul viitor va apărea în Ucraina.

Florin Iaru este poet și prozator. Ultima lui carte publicată este „Sînii verzi”, la editura Polirom (2017).

Programul „Prima Carte” este o bursă de debut oferită de agenția Friends \ TBWA și Fundația Friends For Friends.
Detalii: https://ffff.ro/prima-carte/

Venue

Librăria Cărturești Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Phone
021 317 3459
View Venue Website