Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

“Dada100” – Valery Oişteanu şi performarea poeziei

06.09.2014 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Tramvaiul 26 (str Cercului nr 6) găzduieşte sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 20.00, “Dada100”, o întâlnire cu poetul Valery Oisteanu în intâmpinarea centenarului Dada 1916-2016. Poetul anunţă o “recitare de poeme a lui Tristan Tzara si ale mele!” în dialog cu saxofonul condus de Mihai Iordache.

În deschidere, unul dintre puţinii poeţi români care au ales să se specializeze în Spoken Word, Viku Zen promite “nişte cuvinte” din volumul său de debut, “A iubi nu e verb” (Editura Tracus Arte, 2013) dar “şi altele mai noi”. 

Valery Oisteanu este poet, critic de artă, eseist, fotograf şi performance artist, intervenţiile sale răspunzând peste timp Suprarealismului şi Dadaismului. Născut în Kazakhstan, crescut şi educat în România şi stabilit la New York, Valery Oişteanu trăieşte Dada nu ca pe un stil sau curent literar, ci ca pe o filozofie personală. După debutul cu “Proteze” (Editura Litera, Bucureşti, 1970), activitatea sa numără nouă volume de poezie publicate la New York, dar şi apariţii conceptuale în performance poetic zen şi “jazzoetry”. Oișteanu este membru al Poets and Writers Inc. din New York dar şi fodator şi preşedinte al PASS: Societatea Artiştilor şi Poeţilor Suprarealişti.

Un eveniment prezentat de Răzvan Ţupa cu preview din demonstraţia poetică “Sexul Brâncuşi”, programată pentru sfârşitul lunii septembrie când poezia va interpela cu acordurile electronice marca Bandesnaci ( Vladimir Coman-Popescu)
foto: Max Tzinman

Organizer

Tramvaiul 26
Email:
matei_catalina@yahoo.com
Website:
https://www.facebook.com/pages/Tramvaiul-26

Venue

Tramvaiul 26
strada Cercului nr.6
București, 020779 România
+ Google Map
Phone:
0724586856
Website:
https://www.facebook.com/pages/Tramvaiul-26