Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De la Caragiale la Șalom Alehem – un spectacol în premieră, cu Maia Morgenstern

13.12.2015 @ 4:00 pm - 7:00 pm

Duminică, 13 decembrie, La Nenea Iancu (Str. Romulus nr. 55), iubitorii teatrului de calitate și ai comédiei lui I.L. Caragiale sunt invitați să urmărească un spectacol inedit despre societatea secolului al XIX-lea, din distribuție făcând parte actrița Maia Morgenstern.

Spectacolul va fi prezentat în premieră publicului Bucureștean și va avea duminică două reprezentații, în urma epuizării biletelor disponibile pentru prima reprezentație anunțată.De la Caragiale la Șalom Alehem – „un spectacol – jurnal, un moft” se va juca duminică, așadar, de la ora 16:00 și de la ora 18:00, cu locuri rămase disponibile pentru ora 16:00.

Privită prin ochii celor doi mari autori, viața poate fi o nesfârșită călătorie cu trenul, cu numeroase stații, cu felurite întâmplări comice și povești aduse de pasagerii care ne însoțesc o bucată mai mică sau mai mare din drum.

Caragiale și Șalom Alehem, scriitori remarcabili ai literaturii române și idiș, au fost contemporani și au scris inspirându-se din viața zbuciumată a sfârșitului de secol XIX din Estul Europei. Cei doi autori au multe subiecte literare comune, iar prin „dialogul” simbolic propus duminică seară, vor fi puse în valoare asemănările și deosebirile culturale, oferindu-vă o perspectivă inedită către societatea secolului al XIX-lea.

Tranziţia între cele două lumi literare este realizată prin călătoria cu trenul, mijloc de transport care a revoluţionat viața de zi cu zi din epocă, dar şi temă literară centrală pentru ambii autori, prilej pentru socializare, cunoaştere, salvare, fugă şi amuzament în acelaşi timp.

De la Caragiale la Șalom Alehem – „un spectacol – jurnal, un moft” 3 De la Caragiale la Șalom Alehem – „un spectacol – jurnal, un moft” De la Caragiale la Șalom Alehem – „un spectacol – jurnal, un moft” 2

Duminică vor interpreta actorii Teatrului Evreiesc de Stat: Rudi Rosenfeld, Cornel Ciupercescu, Geni Brenda, Viorica Bantaș, Andrei Miercure, Dorina Păunescu, Arabela Neazi, Nicolae Botezatu, Tudor Istodor, Veaceslav Grosu, Maia Morgenstern, Mihai Ciucă, Nicolae Călugărița, Neculai Predica, Darius Daradici.

Dramatizarea este realizată de Edith Negulici, regia de Andrei Munteanu, proiecția de Oana Monica Nae.

Duminică, publicul spectator este invitatul restaurantului-berărie La Nenea Iancu, deschis anul acesta în memoria lui I.L. Caragiale, cunoscut mai puțin astăzi pentru calitatea sa de făurar de berării, deși era foarte apreciat pentru această activitate la sfârșitul secolului al XIX-lea. Casa din Strada Romulus nr. 55, care găzduiește astăzi restaurantul, a fost construită în stilul Art Nouveau, în anul 1892, în vremea în care Nenea Iancu își deschidea primele berării.

Publicul este așteptat, așadar, La Nenea Iancu unde va avea loc o nouă reprezentație în cinstea ilustrului dramaturg și a contemporanilor săi: „De la Caragiale la Șalom Alehem” și înapoiu.

la nenea iancu

Spectacolul este o producție a Teatrului Evreiesc de Stat și se va desfășura integral în limba română.

Prețul biletului este de 12 lei și poate fi achiziționat la intrarea la spectacol, după o rezervare prealabilă la numărul de telefon: 0747.020.603.

Biletele sunt disponibile și în Rețeaua Eventim, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, OMV, Unirea Shopping Center, Librăriile Humanitas și Cărturești, fiind necesară și confirmarea telefonică la același număr de telefon.

Details

Date:
13.12.2015
Time:
4:00 pm - 7:00 pm
Event Tags:
, , , , , , ,

Venue

La Nenea Iancu
str. Romulus, nr. 55
Bucuresti, Romania
+ Google Map
Phone
0747020603
View Venue Website