Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Despre celebrul volum Fizica povestită” de Cristian Presură, lucrare distinsă recent cu Premiul Academiei Române

18.12.2016 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Duminica, 18 decembrie, de la ora 17, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei dezbateri despre celebrul volum Fizica povestita de Cristian Presura, lucrare distinsa recent cu Premiul Academiei Romane in domeniul stiintelor fizice.

La eveniment vor participa, alaturi de autor, profesorul Nicolae Victor Zamfir, directorul proiectului Extreme-Light Infrastructure – Nuclear Physics (ELI-NP) de la Magurele, dr. Mircea Pentia, cercetator stiintific la Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara, Bucuresti-Magurele, cercetator stiintific asociat CERN, Geneva, Corina Negrea, redactor la Radio Romania Cultural cu o experienta de aproape douazeci de ani in jurnalismul de stiinta, si Vlad Zografi, senior editor Humanitas si coordonatorul colectiei „Stiinta“.

„Cartea lui Cristian Presura este cu atat mai valoroasa cu cat se adreseaza in egala masura unui cititor neavizat si unuia bun cunoscator al formalismului matematic, care nu accepta usor afirmatii fara demonstratie. Parafrazandu-l pe Richard Feynman, pot spune ca pentru a studia fizica exista doua posibilitati: fie urmati timp de cinci ani cursurile facultatii de fizica, fie cititi aceasta carte.“ (Dr. Mircea Pentia, Institutul National de Fizica si Inginerie Nucleara, Bucuresti-Magurele, cercetator stiintific asociat CERN, Geneva)

Cristian Presura s-a nascut in 1971 la Voineasa si a urmat studiile facultatilor de electrotehnica si fizica. A lucrat la Institutul de Fizica Atomica, unde s-a ocupat de instalatii electrice si a studiat proprietatile laserilor cu medii active solide. In 2002 a obtinut doctoratul in fizica la Universitatea Groningen, Olanda, unde a caracterizat proprietatile optice ale sistemelor corelate de electroni. Rezultatele sale s-au concretizat in lucrari publicate in reviste de specialitate: Physical Review B, Physical Review Letters si Science. In prezent este cercetator la compania Philips, Olanda. S-a specializat in domeniul senzorilor medicali. Impreuna cu echipa sa, a inventat si introdus pe piata primul ceas capabil sa masoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici. A publicat mai multe zeci de lucrari si brevete de inventie. Cristian Presura are o activitate intensa de popularizare a stiintei in limba romana, scriind articole pentru ziare si reviste. Este membru al asociatiei cercetatorilor romani Ad Astra si fondator al asociatiei Stiinta pentru Toti, prezenta la adresa www.stiinta.club.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Organizer

Editura Humanitas
Website:
www.humanitas.ro

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map