Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Despre Peru, călătorii și semnificații. Discuție cu Marius Chivu

05.04.2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Studenții masteratului de Studii Latino Americane vor incerca sa afle mai multe despre Peru prin ochii scriitorului Marius Chivu, de la situatia politica a tarii pana la aspectele culturale, simbolice si spirituale intalnite de autor în calatoria sa.

Va asteptam cu interes sa luati parte la calatorie alaturi de noi!

Participarea e deschisa publicului, cu o rezervare prealabila de loc la adresa miruna.troncota@dri.snspa.ro

Discutia va porni de la volumul „Trei saptamani in Anzi” scris de Marius Chivu si publicat in 2016 la editura Humanitas. Fragmente din carte pot fi accesate la https://goo.gl/NDLuvW.

MARIUS CHIVU, n. 1978. Scriitor, traducător şi cronicar literar. Absolvent al Şcolii Populare de Arte, clasa de coregrafie, din Râmnicu Vâlcea, în 1996, şi al Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, în 2003.

„Aveam in cap de multa vreme America de Sud si Peru, iar cateva nopti de surfing pe Internet m-au ajutat sa ma decid asupra unor obiective interesante si, pe cat posibil, mai putin turistice. In primul rand Machu Picchu, pentru care insa am ales cel mai lung si mai dificil traseu: Choquequirao, despre care toata lumea spunea ca e neatractiv pentru turismul de masa. In al doilea rand, dar, poate, cel mai important: Nevado Mismi (5597 m), muntele unde se afla izvorul Amazonului.

Oamenii au calatorit si au facut marile descoperiri inainte de epoca digitala, folosind busole, harti incomplete si propriile simturi. Si ce placere sa folosesti o harta de hartie! Fragilitatea ei, gestul amplu al desfasurarii, punerea degetului pe un punct minuscul si exercitiul imaginatiei de a estima distantele, de a completa tot ce nu se vede, de a „intrevedea” geografia reala, apoi momentul in care, ajuns in cele din urma la destinatie, locul cautat isi etaleaza dimensiunile, intotdeauna surprinzatoare, sub privirea ta entuziasta! Ca sa pleci la drum nu ai nevoie de aplicatii, ai nevoie de aplecare.” (Marius CHIVU)

Venue

The Coffee Factory
Bulevardul Regina Elisabeta nr.54
Bucuresti, 050014 Romania
+ Google Map
Phone:
0731 065 207
Website:
stefan@contego-coffee.com