Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Despre soacre şi nurori cu Aurora Liiceanu

22.06.2014 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Editura Polirom vă invită duminică, 22 iunie, la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bulevardul Elisabeta nr. 38, Bucureşti), la o întîlnire cu Aurora Liiceanu, prilejuită de lansarea celui mai recent volum al său, Soacre şi nurori. La cine este cheia?, apărut de curînd în seria de autor a editurii, şi în ediţie digitală.

Participă, alături de autoare: Elisabeta Lăsconi, Simona Chiţan, Iuliana Alexa

Soacre şi nurori. La cine este cheia? se numără printre cele mai bine vîndute titluri ale editurii la recent încheiata ediţie Bookfest 2014.

Relaţia dintre soacre şi nurori a fost dintotdeauna subiect de glume, dar şi de discuţii serioase. O regăsim în poveştile populare şi în zicători, în romane şi în show-uri TV, unde, în general, soacra apare ca un personaj negativ, iar nora, ca o victimă. Rivalităţile şi conflictele soacră-noră, care nu de puţine ori duc la violenţă, îi preocupă şi pe psihologi, psihanalişti, sociologi şi antropologi. Apelînd la surse dintre cele mai diverse, de la literatura ştiinţifică la poveşti reale, Aurora Liiceanu analizează acest raport complicat dintre două femei care concurează pentru dragostea aceluiaşi bărbat: una ca mamă care nu vrea să-şi piardă copilul, cealaltă ca parteneră care şi-l doreşte doar pentru ea.

Din cuprins:

Stereotipuri culturale şi excesul matern • Patologia relaţională: mamă toxică, soacră toxică • Vocea nurorilor • Vocea soacrelor • Vocea bărbaţilor • Vocea psihologilor • Patru poveşti cu soacre

Aurora Liiceanu, doctor în psihologie, a lucrat în cercetare şi a predat psihologie la diferite universităţi din Bucureşti, dar şi la UQAM (Canada) sau EHESS (Franţa). În prezent, este cercetător senior la Institutul de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” din cadrul Academiei Române. De aceeaşi autoare, la Editura Polirom au mai apărut: Rănile memoriei. Nucşoara şi rezistenţa din munţi (2003, 2012), Prin perdea (2009, 2012), Rendez-vous cu lumea (2010, 2012), Patru femei, patru poveşti (2010, 2011), La taifas (2010, 2012), Viaţa nu-i croită după calapod (2011), Cuvinte încrucişate (2012), Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminităţii (2013) şi Legături de sînge. Povestea Ioanei (2013). 

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map

Privacy Preference Center