Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dezbatere despre Sorin Stoica și „Dincolo de frontiere. Opere” la Librăria Humanitas Kretzulescu

21.09.2015 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Editura Casa de pariuri literare și Librăria Humanitas Kretzulescu vă invită luni, 21 septembrie, de la ora 19:00, la o dezbatere despre scriitorul Sorin Stoica și volumul său de scrieri complete, „Dincolo de frontiere. Opere”. La întâlnire vor fi prezenți criticii literari Andreea Răsuceanu, Bogdan-Alexandru Stănescu și Cosmin Ciotloș. Acesta din urmă va fi și moderatorul discuției.

Sorin Stoica (1978-2006) și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A absolvit un master în Comunicare în cadrul FJSC și altul în Antropologie, la SNSPA. A fost preparator asociat la catedra de Antropologie Culturală a Facultății de Jurnalism.

A colaborat cu proză și publicistică la Vatra, Dilema Veche, Deci, Formula As, Ultimul Atu, Cultura, Suplimentul de cultură.

A publicat următoarele volume: Povestiri cu înjurături, Editura Paralela 45, 2000; Dincolo de frontiere, Editura Paralela 45, 2002; Istorie la firul ierbii. Documente sociale orale, coordonată cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, 2003; Povestiri mici și mijlocii, co-autor împreună cu Cosmin Manolache, Călin Torsan și Ciprian Voicilă, Editura Curtea Veche, 2004; O limbă comună, Editura Polirom, 2005; Televizorul în micul infern, volum de etnografie mass-media, coordonat cu Zoltan Rostas, Editura Tritonic, 2005; Cartea cu euri, volum colectiv de proză scurtă scris împreună cu Călin Torsan, Cosmin Manolache, Roxana Morosanu, Ciprian Voicilă, Editura Curtea Veche, 2005; Jurnal, Editura Polirom, 2006.

A fost membru al Asociației Scriitorilor Profesioniști din România.

Dincolo de frontiere. Opere

Editura Casa de pariuri literare
autor: Sorin Stoica
tabel cronologic: Cosmin Manolache
studiu introductiv: Cosmin Ciotloș
postfață: Marius Chivu
ilustrații: Laurențiu Midvichi
seria: opere
colecția: reeditări
2015
1178 p.
ediție publicată și în format digital

Trebuie spus că, deși dispărut mult prea devreme, înainte de a împlini treizeci de ani, Sorin Stoica a scris și a publicat relativ mult. (Fără a fi, cumva, prin asta, industrios). Spre surpriza tuturor, inclusiv a editorilor, volumul acesta, conținând numai literatura (adică nu și cercetările academice adiacente, din sfera antropologiei culturale) se apropie, cantitativ, de o mie de pagini. Povestiri, romane, publicistică, jurnal, corespondență (electronică), note disparate (extrase din cele câteva agende). Singura excepție o reprezintă, aici, prezența disertației de masterat, realizată sub îndrumarea profesorilor Șerban Anghelescu și Vintilă Mihăilescu. Excepție doar parțială, căci tema e mult prea pasionantă pentru ca lucrarea să fie tratată ca o simplă formalitate universitară. Spun doar că se numește Mitul poetului bețiv, că e foarte bine informată și sub raport teoretic, și în ceea ce privește exemplele, și că ultimul capitol vizează nici mai mult, nici mai puțin decât „conflictul optzecisto-fracturist dintr-o perspectivă ritual simbolică“.

(…) Nu e nimic omagial în ideea publicării acestei ediții. Doar o strict (dar strict) necesară restituire. (Cosmin Ciotloș)

Citiți câteva fragmente din volum aici.

Vă așteptăm, cu drag, luni, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei, nr. 45), la o discuție amplă despre volumul de opere complete „Dincolo de frontiere”, de Sorin Stoica.

Organizer

Casa de Pariuri Literare
Email:
un_cristian@cdpl.ro
Website:
http://www.cdpl.ro/

Venue

Librăria Humanitas Kretzulescu
Calea Victoriei nr. 45
București, România
+ Google Map
Phone:
021 313 50 35
Website:
http://www.humanitas.ro