Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eveniment Horia-Roman Patapievici la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

04.06.2015 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Librăria Humanitas de la Cişmigiu vă invită joi, 4 iunie, de la ora 19.00, la lansarea volumului „Partea nevăzută decide totul“ de Horia-Roman Patapievici, bestseller Bookfest 2015. La eveniment vor participa Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu.

„Tot sensul vieții noastre poate fi gândit ca o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a părții de nevăzut din lume şi din fiecare.

Fiecare dintre eseurile cuprinse în acest volum pune în lumină sau celebrează o formă de nevăzut. Nu este nevăzutul suprasensibil ori extrasenzorial. Nu e nimic mistic în nevăzutul de care vorbesc și nimic mistagogic în felul în care îl invoc. Nevăzutul nu e o opțiune. Nevăzutul este aici, lângă noi, în noi, ca un dat inconturnabil al lumii și al naturii noastre. Suntem în el predați lui cu totul, așa cum suntem predați apei, când ne scufundăm, ori aerului, când ne regăsim respirația.

Singularitatea condiției noastre constă în faptul că partea nevăzută, în viața noastră, decide totul, în situația în care singurele dovezi ale nevăzutului de care depindem stau în văzutul după care fugim, ori de care fugim, ori pe care îl pierdem.“ (Horia-Roman Patapievici)

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map