Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eveniment TARKOVSKI la Cinemateca Română

06.11.2013 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Editura Adenium vă invită miercuri, 6 noiembrie, ora 18.00, la Cinemateca Română, Sala Eforie, la lansarea volumului Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, de Mihai Vacariu, apărut în colecția Punct RO. Eseu. Evenimentul este organizat de Cinemateca Română în colaborare cu Editura Adenium.

Invitați, alături de autor: Cristi Puiu, regizor, Ovidiu Șimonca, redactor șef adjunct Observator Cultural, Gabriel Vacariu, Lect. dr. Facultatea de Filosofie, Universitatea București. Moderatorul acestui eveniment este Mihai Fulger, redactor șef Cinemateca Română.

În cadrul acestei întâlniri, vă invităm la o discuție despre volumul Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei și vă provocăm la o dezbatere pe teme tarkovskiene. Evenimentul va include vizionarea unor scene din filmele Andrei Rubliov, Oglinda, Solaris, Călăuza, Nostalgia și Sacrificiul.

În cartea sa Îndrăgostit de Tarkovski. Mic tratat de trăire a artei, Mihai Vacariu propune o abordare nouă, întrucât eseul nu se constituie ca o nouă încercare hermeneutică, de deslușire a înțelesurilor tarkovskiene, ci este o poveste despre felul în care autorul a ,,vizionat, înțeles și mai ales trăit” filmele lui Tarkovski în timpul comunismului, dar și în perioada de tranziție a societății românești. Cartea reprezintă totodată un manifest pentru reîntoarcerea individului la artă, la muzică și literatură, un manifest pentru arta trăită ,,cu tot sângele și nervii noștri”.

Details

Date:
06.11.2013
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Event Tags:
, , ,

Organizer

Editura Adenium
Phone
0747 792.922
View Organizer Website

Venue

Cinemateca Eforie
Strada Eforie, nr. 2
București, România
+ Google Map
Phone
313.04.83