Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Expoziția ”Cele mai frumoase cărți din România” vă așteaptă la Bookfest Iași

25.10.2013 @ 11:00 am - 28.10.2013 @ 6:00 pm

Vizitatorii Salonului de Carte Bookfest Iași vor putea răsfoi în premieră câteva dintre finalistele concursului național de design de carte „Cele mai Frumoase Cărți din România”, edițiile 2012 și 2013. Între ele se află și volumul bilingv Viețile pustinicilor Palestinei, într-o prezentare grafică de excepție a editurii Baroque Books & Arts. Cartea este abia ieșită de sub tipar, a mai fost expusă doar în standul României la Târgul de Carte de la Frankfurt. Salonul de Carte Bookfest Iași poate fi vizitat de public în perioada 25-28 octombrie,  în Sala Pașilor Pierduți de la Universitatea Al. I Cuza din Iași.

„Este o deosebită bucurie să avem la Iași în premieră expoziția Cele mai frumoase cărți din România, cu câteva volume pe care până acum au avut ocazia să le vadă doar vizitatorii standului României la Târgul de Carte de la Frankfurt, recent încheiat. Încercăm astfel să oferim publicului de la Bookfest Iași mai multe motive să se apropie de această frumoasă lume a cărții, pe care întreg orașul o sărbătorește zilele acestea”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Salonului Bookfest Iași.

Expozitia Cele mai frumoase cărţi din România la Iasi este organizată de Asociația Editorilor din Romania, în parteneriat cu Asociația pentru Performanță și Cultură, organizatorul concursului național de design de carte și cuprinde cărți finaliste în edițiile 2012 și 2013.

Ediția 2013 a concursului este încă in desfășurare, premiile concursului vor fi acordate la vernisajul expoziției din 4 noiembrie, la Una Galeria București. Cele 6 premii acordate de juriu sunt Premiul I, Premiul II și Premiul III și 3 premii speciale: -Premiul pentru cea mai bună ilustraţie, – Premiul pentru cea mai frumoasă carte pentru copii, – Premiul pentru carte obiect / bibliofilă (pentru categoria specială a acestor lucrări, jurizate separat, în acest an).

 

Cărțile finaliste reprezintă, în fiecare an, România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” – Târgul de Carte de la Leipzig şi sunt fi incluse în expoziţiile organizate de Stiftung Buchkunst.

Cărţile câştigătoare ale editiei 2012 au mai fost expuse în România în expoziţia „Cele mai frumoase cărţi”, în cadrul proiectului „Carte cu Arte” si la Bookfest Cluj-Napoca, iar în străinatate au participat la târgurile internaţionale de carte: Frankfurt Book Fair 2012, Leipzig Book Fair 2013 şi Frankfurt Book Fair 2013 în expoziţia Stiftung Buchkunst și Salon du Livre Paris 2013.

Details

Start:
25.10.2013 @ 11:00 am
End:
28.10.2013 @ 6:00 pm
Event Tags:
, , , , ,
Website:
www.celemaifrumoasecarti.ro.

Organizer

Asociația pentru Performanță și Cultură
Phone:
0726/181.341
Email:
acasa@celemaifrumoasecarti.ro
Website:
http://performanta-cultura.ro/

Venue

Salonul de Carte Bookfest Iași
Sala Pașilor Pierduți, Universitatea Alexandru Ioan Cuza
Iași, România
+ Google Map
Website:
www.celemaifrumoasecarti.ro.