Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ezio Manzini vine la București între 9 și 10 mai

09.05.2018 @ 7:00 pm - 10.05.2018 @ 8:00 pm

Editura Vellant și partenerii săi vă invită la întâlnirea cu Ezio Manzini, gânditor de avangardă al designului care consideră că inovația socială este la fel de importantă astăzi cum a fost inovația industrială în secolul trecut. Autor al cărții „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în design pentru inovație socială”, apărută recent la editura Vellant, teoreticianul inovației sociale actuale, este prezent la București și participă la două evenimente publice pe 9, respectiv 10 mai.

Miercuri, 9 mai, de la ora 19:00 are loc la Cărturești Verona lansarea cărții „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în design pentru inovație socială” și dezbatere cu inovatorii locali. Alături de autor, deschid conversația:
>> Cristian Neagoe, co-fondator Street Delivery București
>> Nora Dobre, director OK Center Romania
>> Andreea-Livia Ivanovici, arhitect, fondator A57 – conector urban
>> Dragoș Gavrilescu, co-fondator și managing partner Design Thinking Society
>> Doru Somesan, editor coordonator Vellant
>> moderează Ciprian Stănescu, manager parteneriate Ashoka România

A doua zi, joi, 10 mai, ora 18:30, urbaniștii, arhitecți și dezvoltatorii sunt invitați la conferința cu tema „The Making of Collaborative Cities” susținută de Ezio Manzini la Facultatea de Urbanism (Sala Frescelor) a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. Vorbesc în deschidere:
>> reprezentant al UAUIM
>> Alex Radu, fondator Editura Vellant
>> Lect. Dr. Arh. Vera Marin, președinte Asociația pentru Tranziție Urbană

În cadrul ambelor evenimente se va vorbi în limba engleză, accesul publicului este liber.

Ezio Manzini este un gânditor de avangardă al designului pentru sustenabilitate și fondatorul DESIS, o rețea internațională dedicată designului pentru inovație socială și sustenabilitate. Este profesor onorific la Politecnico di Milano, profesor la University of the Arts, Londra și profesor invitat la Tongji University, Shanghai, și Jiangnan University, Wuxi.
Manzini este autorul uneia dintre cele mai importante cărți despre designul pentru sustenabilitate, „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială”, recent apărută la Editura Vellant.

„Într-o lume în rapidă și profundă transformare, suntem cu toții designeri. Aici, ‘toți’ ne include, în mod evident, pe noi toți, indivizi, dar și organizații, afaceri, entități publice, asociații de voluntariat și municipalități, regiuni și state. Pe scurt, ‘toți’ despre care vorbim include fiecare subiect, fie individual sau colectiv, care într-o lume în transformare trebuie să-și determine propria identitate și propriul proiect de viață. Acest lucru înseamnă să-și transpună capacitatea lor de design în acțiune: un mod de a gândi și de a face lucrurile care presupune reflecție și simț strategic, care ne îndeamnă să ne contemplăm pe noi și contextul nostru și să decidem dacă și cum să acționăm ca să îmbunătățim starea de fapt. (…) Numeroase semnale ne spun că, în acest secol, ținând cont de schimbările care s-au petrecut deja și de provocările cu care încă ne confruntăm, inovația socială va fi motorul principal al schimbării. Ea va juca rolul pe care, la bine și la rău, inovația tehnologică (și dezvoltarea industrială) l-au jucat acum un secol”, notează Ezio Manzini în „Designul, când toți suntem designeri. O introducere în designul pentru inovație socială” (Editura Vellant, 2017), una dintre cele mai importante cărți despre designul pentru sustenabilitate.

„Prin exemple convingătoare ale inovației sociale din întreaga lume, Manzini ne arată că este posibil să începem schimbarea felului în care gândim și trăim, schimbarea felului în care relaționăm cu toți ceilalți și cu lumea din jurul nostru, iar în acest timp să începem reconstruirea unei lumi noi.” – Joel Towers, decan, Parsons School of Design

Organizer

Editura Vellant
Phone:
021 211 77 41
Email:
comenzi@vellant.ro
Website:
http://www.vellant.ro/