Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fanbook – un club de lectură neconvențional pentru adolescenți între 12 și 14 ani

27.09.2014 @ 11:00 am - 1:00 pm

Fanbook este un club de lectură ce iese din conceptul convenţional. Fiecare ediţie va avea alături invitaţi speciali ce vor deschide lumea cărţilor, prin viziunea proprie, copiilor între 12 şi 14 ani.

Cei care citesc şi care vor dori să citească mai mult, sa dezbată, să facă alt tip de conexiuni decât o pot face în sălile de clasă, sunt invitaţi să se înscrie la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, în ziua de lansare a clubului pe 27 septembrie, ora 11:00 sau prin formularul de aici până la 1 octombrie.

Invitatul special al ediției inaugurale este scriitorul Dan C. Mihăilescu. La deschidere va vorbi și doamna Lidia Bodea, directorul editurii Humanitas.

Întâlnirile vor fi tematice, cu autori cunoscuţi şi poveştile lor sau cu diverse personalităţi din mediul artistic, cultural etc.Clubul de lectură se doreşte un program “viu”, o alternativă la abordarea standard din învăţământul românesc, un instrument care să trezească bucuria de a citi, dezvoltând creativitatea, imaginaţia, curiozitatea şi abilitatea de a realiza conexiuni.

Încurajează “Home learning” (studiul individual) un concept ce stimulează curiozitatea de a descoperi, (un principiu din ce în ce mai răspândit, aplicat în educaţie la nivel internaţional) şi înlocuieşte “necesitatea de a învăţa”.

Proiectul are o componentă socială de responsabilitate și implicare.Fiecare membru al clubului va achita o taxa de participare, iar fondurile strânse vor fi folosite pentru a cumpăra cărți copiilor bolnavi de cancer internați la Institutul Clinic Fundeni. Cărțile vor fi alese de către membrii clubului.


Beneficii de membru al clubului de lectură FANBOOK prin cardul bibliobibuli:
• Acces lunar la întâlnirile FANBOOK din perioada 27 septembrie 2014 – 24 ianuarie 2015
• 10% reducere la toate cărţile achiziţionate în Libraria Humanitas de la Cişmigiu în perioada 27 septembrie 2014 – 24 ianuarie 2015
• premii
• bibliografie selectată în funcţie de temele clubului
• posibilitatea de a intervieva invitaţii speciali ai clubului – personalităţi din mediul literar, artistic, jurnalistic, cinematografic
• posibilitatea de a veni însoţit de doi invitaţi copii, interesaţi de lectură

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map