Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Festivalul „Orașul și Literatura” (LOFEST), ediția 2018

08.03.2018 @ 7:00 pm - 10.03.2018 @ 10:00 pm

În perioada 8-10 martie 2018, va avea loc la București a III-a ediție a Festivalului „Orașul și Literatura“ (LOFEST). În cadrul celor 3 seri de lecturi publice, scriitoare din România, Republica Moldova și Germania vor interacționa cu cititorii și vor dezbate tema memoriei și a mitologiei orașului.

A treia ediție a Festivalului LOFEST își propune să aducă laolaltă prozatori din România și alte țări europene în trei seri de lecturi publice și dezbateri, în a doua săptămână a lunii martie. Acest festival e o contribuție la revigorarea prozei românești în spațiul public prin interacțiunea cu cititorii care vor participa la lecturile-dezbateri din fiecare seară. Intenția organizatorilor este să arăte că există în literatura română un puternic filon citadin care ar trebui cunoscut și dezbătut. Bucureștiul și orașul în general ca teme vor fi prezente și în scrierile invitaților din România, Republica Moldova și Germania, ceea ce face și din a treia ediție una cu participare internațională, centrată pe memoria și prezentul orașului. Festivalul este deschis tuturor amatorilor de literatură, oferindu-le șansa întâlnirii cu Orașul (magic sau real) în operele literare.

Anul acesta vom încerca să creăm un festival aparte, doar cu invitate scriitoare. E vorba de a promova în spațiul public literatura feminină, în formele pe care le poate îmbrăca ea.

Trei seri de lecturi publice, întâlniri cu cititorii și dezbateri pe marginea orașului văzut de scriitori din spațiul european.

Întâlnirile vor avea loc la Institutul Cultural Român și la Muzeul Național al Literaturii Române și vor fi moderate de Paul Cernat, Caius Dobrescu, Ovidiu Șimonca și Cezar Gheorghe.

Invitatele sunt autoare cunoscute publicului prin lecturile lor publice: Gabriela Adameșteanu, Cristina Andrei, Lavinia Bălulescu, Carmen-Francesca Banciu, Veronica D. Niculescu, Mihaela Perciun, Ana Maria Sandu, Simona Sora, Tatiana Țîbuleac, Mara Wagner.

Programul Ediției a III-a

Ziua I, 8 martie 2018, ora 19.00, MNLR, strada Nicolae Crețulescu 8

Invitate:

Ana Maria Sandu

Cristina Andrei

Carmen-Francesca Banciu

Moderatori: Paul Cernat și Ovidiu Șimonca

Ziua a II-a, 9 martie 2018, ora 19.00, ICR, Aleea Alexandru 38

Invitate:

Gabriela Adameșteanu

Tatiana Țîbuleac

Veronica D. Niculescu

Moderatori: Cezar Gheorghe și Ovidiu Șimonca

Ziua a III-a, 10 martie 2018, ora 19.00, MNLR, strada Nicolae Crețulescu 8

Invitate:

Simona Sora

Mihaela Perciun

Lavinia Bălulescu

Mara Wagner

Moderatori: Caius Dobrescu și Ovidiu Șimonca

Partenerii acestei ediții sunt: Institutul Cultural Român, Muzeul Național al Literaturii Române, Observator Cultural, TVR 2, Editura Polirom, SemneBune, Poesis Internațional, Clubul de lectură Institutul Blecher, Radio România Cultural, Institutul Polonez București, Editura Nemira, Moldmetal Trading, Reea, RFI( Frances Media Monde ), TV City, Agenția de Carte, IQool, Romanian Literature Now, Sport Total, Book Hub, Romanian Literature Now.

Programul complet al festivalului și prezentarea invitatelor pe website-ul oficial: http://www.lofest.ro/.