Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Flash Poetry (avanpremieră): „dadi”, de Sebastian Sifft

31.10.2017 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Poezia e o armă cu tăiș perfect ascuțit.

Marți, 31 octombrie, vă invităm la FLASH POETRY: o lectură în avanpremieră din volumul DADI, scris de Sebastian Sifft, în curs de apariție în colecția Vorpal.

Lectura are loc la Librăria Nemira de pe Magheru, de la ora. 19.00.

„Această carte este un document despre om, iar omul e o vrabie, așezată pe spatele altui om, dar adesea e și un tată, așezat peste un alt tată, și istoria este un șir de tați care moștenesc unii de la alții documentul, adică identitatea, apartenența, legea, oboseala, cuvintele fundamentale, sentimentele neexprimate. Pe cîtă dragoste și duioșie există în acest volum surprinzător al lui Sebastian Sifft, pe atîta autoironie, neputință, furie a rutinei și cruzime se lasă descoperite. Și tot atîta confuzie între dadi cel mic care strigă după tată și Dadi cel mare care-și spune tată. Sebastian Sifft tocmai a inventat un nou fel de a scrie despre paternitate și noua formulă îi aparține în mod exclusiv.” (Svetlana Cârstean – coordonatoarea colecției Vorpal).

Sebastian Sifft s-a născut în România în 1977. În prezent, trăiește și lucrează la Bruxelles. Când plouă, construiește instrumente muzicale electronice într-un laborator bizar. A mai publicat volumul de poezie Smintirea (Editura Vinea, 2004), pentru care a primit Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu, Opus Primum.

Organizer

Editura Nemira
Email:
office@nemira.ro
Website:
www.nemira.ro