Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gala De Poezie & Jazz – Ziua Internațională a Poeziei

21.03.2018 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă miercuri, 21 martie 2018, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe) la GALA DE POEZIE & JAZZ, ediția a IV-a.

UNESCO recunoaşte capacitatea unică a poeziei de a surprinde spiritul creativ al minţii umane, astfel că 21 martie a fost numită Ziua Internațională a Poeziei încă din 1999 şi este sărbătorită anual ca o recunoaștere a renaşterii discursului poetic şi a interesului pentru poezie. 

Astfel, Ziua Internațională a Poeziei e marcată printr-un show unicat de jazz oferit de Mircea Tiberian (pian) și Ionuț Bogdan Ștefănescu (în dublă ipostază: poet și flautist). Trei nume de referință în poezia română contemporană, Ioana Crăciunescu, Ioan Es. Pop și Eugen Suciu, vor susține o lectură publică împreună cu laureaţii premiilor de poezie acordate pe 15 ianuarie 2018, la București și Botoșani: Dan Coman, laureat al Premiului Cartea de poezie a anului 2017 pentru „insectarul Coman”, Editura Charmides, Cosmina Moroșan, Premiul Tânărul Poet al anului 2017 pentru „Beatitudine. Eseu politic”, Editura Nemira, Vlad Drăgoi, Premiul Tânărul Scriitor al anului 2017 pentru „Sergio Leone”, Editura Charmides, Cristina Stancu, Premiul Național „Mihai Eminescu” Opus Primum pentru debut literar pentru „Teritorii”, Editura TracusArte. Amfitrionul şi iniţiatorul Galei este scriitorul Dan Mircea Cipariu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag!