Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galeria întâlnirilor – Dezbateri despre grafica de carte și de revistă. Invitați: Ana Toma, Ilinca Pop și Andrei Gamarț.

15.06.2016 @ 6:30 pm - 10:00 pm

Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită la ediția a 34-a a Galeriei Întâlnirilor, coordonată de Daniel Sur. Miercuri, 15 iunie 2016, ora 18.30, va avea loc o dezbatere despre grafica de carte și de revistă. Invitați: Ana Toma, Ilinca Pop și Andrei Gamarț.
Ana Toma, Ilinca Pop și Andrei Gamarț vor mai vorbi despre identitate vizuală, despre relația/interacțiunea editor-scriitor-grafician, ilustrațiile și lucrările artistice individualizate pentru poezie și proză, grafica originală versus „fotografiile de stoc pentru uz personal și comercial” și despre ce se întâmplă în atelierul din mintea lor.

Ana Toma, absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara, este artist vizual, cu preocupări în zona graficii, a cărții-obiect, a fotografiei și a scenografiei. Se ocupă de imaginea și promovarea Casei de Editură Max Blecher, pe care a înființat-o în 2010 alături de Claudiu Komartin, și semnează conceptul grafic pentru cărțile apărute în cadrul acesteia. A conceput identitatea vizuală pentru numeroase evenimente cu profil cultural din țară, cele mai notabile fiind Clubul de lectură Institutul Blecher și Festivalul de poezie și muzică de cameră „poezia e la bistrița”. Lucrările ei îmbină diverse tehnici printre care: instalație, fotografie, gravură și colaj.

Ilinca Pop este studentă în anul patru la Universitatea de Arhitectură Ion Mincu, în București. În 2012 a început să colaboreze cu revista de literatură contemporană „Zona Nouă”, lucrând la identitatea vizuală și ilustrațiile din fiecare număr și la afișele festivalurilor Poets in Transylvania și Festivalul Internațional Zona Nouă. Cândva a desenat storyboardul unui scurt metraj cu 70 de cadre într-o săptămână și jumătate, după care i-a fost greu să mai pună mâna pe creioane. Fotografii și ilustrații i-au apărut și pe coperțile editurii Max Blecher și Charmides și, din luna iulie, și pe una dintre pungile magazinului Mega Image.

Andrei Gamarț este un pictor și poet care a absolvit Academia de muzică, teatru și arte plastice din Chișinău. Pe lângă numeroasele expoziții personale și de grup pe care le-a avut în România, Republica Moldova și în cadrul unor târguri internaționale de artă contemporană (Istanbul, Budapesta), Andrei a publicat mai multe volume de poezie și a lucrat ca grafician în domeniul editorial, ilustrând titluri importante ale literaturii universale precum și cărți pentru copii. Preocupat în special de pictură, desenul și gravura rămân unele dintre tehnicile lui preferate.

Vă așteptăm la Gallery la un pahar de vin, o cafea, un suc și o seară de dezbateri despre grafica de carte și de revistă, identitate vizuală și multe altele!

Venue

Gallery
Str. Leonida nr. 9-11
Bucuresti, Romania
+ Google Map
Phone:
0743 024 387
Website:
http://gallerycafe.ro/