- This event has passed.
GALERIA ÎNTÂLNIRILOR – Seara prozatorilor
25.11.2015 @ 6:30 pm - 8:00 pm
În cadrul GALERIEI ÎNTÂLNIRILOR, ANAV – Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane vă invită miercuri, 25 noiembrie 2015, ora 18.30, la Gallery, la “Seara prozatorilor”.
Îi avem invitați pe scriitorii Cristian Fulaș și Cosmin Perța. Moderator – Daniel Sur.
Cristian Fulaș s-a născut la Caracal în 1978. A absolvit Facultatea de Litere și un curs de Studii Aprofundate în Teoria Literaturii. În timpul facultății a publicat poezie (Poesis, Nord, Transilvania) și eseu (Caietele Lucian Blaga și Caietele Mihai Eminescu). În 2003, o dată cu încheierea studiilor, părăsește abrupt lumea literară și se dedică altor lucruri, foarte diferite. Lucrează ca traducător în ultimii 13 ani pentru diverse edituri.
În 2012 fondează Editura Gestalt Books, care abordează o nișă în domeniul psihologiei. Debutează în 2015 cu romanul Fâșii de rușine, carte a cărei poveste încă nu s-a încheiat. În același an publică Jurnal de debutant, la editura Tracus Arte. Colaborează sporadic la revistele Contemporanul și Academia Cațavencu, apoi se decide pentru o rubrică permanentă, Panopticum, în Observator Cultural. Scrie și pe Internet, pe blogul personal. Lucrează la traducerea din franceză a prozelor scurte ale Aurorei Cornu. În paralel, traduce și publică poemele în proză ale lui Stephane Mallarme.
Cosmin Perţa poet, prozator şi eseist, născut în 1982 în Vişeu de Sus, Maramureş, a absolvit Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere. Şi-a continuat studiile la Universitatea din Bucureşti, obţinând o diplomă de masterat în literatură contemporană şi titlul de Doctor în Litere cu o teză despre fantastic în literatura est-europeană. A publicat cinci cărți de poezie, două cărți de povestiri, trei romane, o monografie, un studiu și o piesă de teatru. Poemele sale sunt traduse în 11 limbi. Există peste 200 de cronici, recenzii şi referinţe în presa românească şi cea din străinătate la opera sa.
Vă așteptăm miercuri, ora 18.30, la GALLERY la un ceai, un vin, un suc, o ciocolată caldă și discuții libere într-un cadru în care “Lucrurile mărunte” ale Smarandei Milu dau culoare, optimism și voie bună!