Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Gellu Naum – La 100 / Anarchy for a Rainy Day

11.09.2015 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Gellu Naum – La 100 / Anarchy for a Rainy Day
Jazzoetry cu Valery Oișteanu, Mihai Iordache și Ghassan Bouz
11 septembrie, ora 20, Clubul Țăranului
Muzeul Național al Țăranului Român

Centenar Gellu Naum și Anarhia pentru o zi ploioasă – o seară de Jazzoetry

Inspirat profund de opera și viața lui Gellu Naum, Valery Oișteanu continuă explorarea viselor și a subconștientului poetic pe meleagurile Americii și pe mapamond, o cale către sine și către misterul ocult al poeziei-jazz.

În fiecare an, Oișteanu revine la matcă, la limba lui natală și la izvoarele poeziei contemporane, experimentând în cercurile muzicale ale talentelor din SUA și România.

Anul acesta, lansează aici o carte apărută recent: „Anarchy for a Rainy Day” (Spuyten Duyvill, New York, 2015), în care aduce omagiu lui Gellu Naum cu care a avut ocazia să recite la New York, în 1983, împreună cu alți poeți și muzicieni din grupul SPAS (Societatea de Poeți și Artiști Suprarealiști, înființată în 1973 la New York).

Muzeul Național al Țăranului Român a găzduit deja seri de poezie și jazz cu Valery Oișteanu, acompaniat de Mihai Iordache (saxofon) și Ghassam Bouz (percuție), dedicate Dadaismului și lui Gherasim Luca.

Anul acesta, ei revin cu o nouă experimentare în poezie și jazz, dedicată Centenarului lui Gellu Naum, care se știe că scria poeme ascultând muzica lui Miles Davis.

Spectacolul în engleză și română continuă periplul internațional Gellu Naum – 100, început în SUA, în februarie 2015, cu spectacole de traduceri din Naum în engleză de Oișteanu la Centrul Williams Carlos Williams, NJ (februarie 2015), Poetry Project St. Marks Church, NY (mai 2015), și, în pregătire, o recitare la Zaal 100, în Amsterdam (17 septembrie) și la Livro Antico, în Coimbra, Portugalia (26 septembrie), precum și un eveniment în conjuncție cu un număr omagial al revistei Hyperion, la ICR din la New York (13 noiembrie 2015).

Spectacolul din 11 septembrie, ora 20, de la Clubul Țăranului, face parte din Zilele Muzeului Țăranului și este al treilea eveniment anual dedicat avangardei românești, realizat de Valery Oișteanu, care a fost și rămâne o voce principală în orchestra mondială a poeziei jazz.

Intrarea este liberă.