Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Generaţia ’80 vă dă întâlnire sâmbătă, 21 noiembrie, la Gaudeamus 2015!

21.11.2015 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Sâmbătă, la standul Nemira din cadrul Gaudeamus 2015, vă dăm întâlnire cu Generația ’80, odată cu lansarea antologiei 111 cele mai frumoase poezii ale generației ’80, coordonată de criticul Cosmin Ciotloș.

Nu ratați ocazia să îi cunoașteți și să luați autograf de la Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Traian T. Coșovei, Denisa Comănescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Doru Mareș și mulți alții!

„Am preferat să merg pe mâna mea și să restitui, atât cât m-au ţinut puterile și gustul, ceea ce eu consider că poate fi un corpus relevant pentru aerul special (poate puţin retro) al poeziei generaţiei optzeci. Nu al câte unui autor, ci al generaţiei. Luaţi separat, fiecare ar putea oferi suficient material pentru câte un best of individual (ceea ce s-a și întâmplat deja în unele cazuri). Altceva m-a interesat pe mine: să ofer o versiune integratoare a acestui moment istoric. Un all star game în care nu neapărat performanţa să conteze, ci spectacolul și spiritul de echipă. Am făcut-o cu buna-credinţă cu care, în a doua jumătate a secolului al nouăsprezecelea, personajele din înalta societate își alcătuiau așa-numitele albume de versuri….” Cosmin Ciotloș

În colecția 111 cele mai frumoase poezii au mai apărut la editura Nemira antologii cu poeme semnate de Nichita Stănescu, Emil Brumaru, Petru Creția, Cezar Ivănescu, Ștefan Augustin Doinaș și George Bacovia.

Vă aşteptăm!

 

Târgul Internaţional de Carte de învățătură GAUDEAMUS 2015 – detalii, evenimente, program

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone:
021 202 5700
Website:
http://www.romexpo.ro