Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Grupul Editorial Trei la Salonul International de Carte Bookfest 2014

28.05.2014 @ 10:00 am - 01.06.2014 @ 8:00 pm

Grupul Editorial Trei sărbătoreşte 20 de ani la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014, în perioada 28 mai – 1 iunie 2014, cu lansări de carte şi noutăţi editoriale.
Cărţi ale editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reducere de până la 30 %. De asemenea, peste 50 de titluri vor avea preţ promoţional 10 lei.
Ne găsiţi la Romexpo, în pavilionul C1, standul A16.

Program


Coperta. Accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedeaVineri 30 mai 2013, ora 18.00, vă invităm să-i întâlniţi pe Stanislas Pierret şi Arnaud Littardi la standul Grupului Editorial Trei.

Autorii francezi vor lansa volumul Operaţiunea Seruven.

Alaturi de Stanislas Pierret, Director al Institutului Francez din Bucureşti, şi Arnaud Littardise vor afla: Svetlana Cârstean (scriitor) şi Magdalena Mărculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).

Ahmed şi Sinan, doi diplomaţi recunoscuţi şi apreciaţi, sunt trimişi în misiune la Paris, unde trebuie să se asigure de buna desfăşurare a unui amplu eveniment cultural.
„Operaţiunea Serüven“ este menită să schimbe imaginea ţării lor în Franţa, cu ocazia aderării Turciei la Uniunea Europeană.
Numai că acest eveniment cultural atrage din partea potrivnicilor aderării Turciei o rezistenţă susţinută de tot felul de tentative tragicomice de sabotare.
Fiind totodată jurnal de călătorie, thriller diplomatic şi fabulă filosofică, această carte plină de umor şi imposibil de inclus într-o singură categorie înlătură bariere şi face lumină într-o lume a blocajelor administrative şi a intereselor absconse.

În perioada 2004–2008, Stanislas Pierret a fost consilier cultural la Ankara, iar Arnaud Littardi director al Institutului Francez de la Istanbul. Până atunci fiecare ocupase mai multe posturi diplomatice: primul la Praga şi Budapesta, cel din urmă la Québec, Canberra şi Atena.
În anii petrecuţi în Turcia au lucrat împreună şi au legat o prietenie puternică. Astfel că în 2008, când a primit misiunea de a organiza evenimentul „Anotimpul Turciei“ în Franţa, Stanislas Pierret i-a cerut prietenului său, Arnaud Littardi, să-i fie complice şi partener în acest demers. O aventură din care s-a inspirat cartea de faţă, care combină ritmul detectivistic, jurnalul de călătorie şi metafora filosofică.
Începând din 2011, Stanislas Pierret este consilier de cooperare al Ambasadei Franţei în România şi Director al Institutului Francez din Bucureşti.


Coperta. Accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedeaSâmbătă 31 mai 2013, ora 12.30, vă invităm să-l întâlniţi pe Mihai Duţescu la standul Grupului Editorial Trei.

Poetul va lansa volumul franceza un avantaj.

Alaturi de Mihai Duţescu se vor afla: Svetlana Cârstean (scriitor), Bogdan Alexandru Stănescu (critic literar) şi Magdalena Mărculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).

franceza un avantaj e o carte sumbră şi dură. În ea sună bătaia rece a unui metronom, ca o numărătoare inversă spre zero. Aventuri corporatiste în cheie minoră dar pe bani mulţi, poveşti triste de familie ca nişte străzi fără ieşire, personaje ridicole precum domnul Corneliu, managerul care aduce oase câinilor de la un restaurant din Viena, fiinţe care sunt doar o recuzită de gesturi alienate şi haine de firmă. Peste tot, suprafaţa glossy a unei vieţi sub care mocneşte neconsumată, neconsumabilă, amărăciunea sărăciei lăsate de curând în urmă. Spuma acră a zilelor la mall, afectivitatea subzero, exterioritatea impenetrabilă a celor din jur, singurătatea înnebunitoare în doi într-o cameră de hotel din Bulgaria, disperarea înghiţită de prea multe ori, pe toate le extermină ! Duţescu, tehnic dar şi «etic lucid», închizându-le fără milă în forma unor poeme, dându-le mat din câteva mutări.” – Rareş Moldovan

M. Duţescu (n. 1979, Alexandria) este arhitect şi lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.
În urma câştigării concursului organizat de Editura Cartea Românească, publică în 2010 volumul de poezie şi toată bucuria acelor ani trişti – distins ulterior cu premiile naţionale „Iustin Panţa” şi „Mihai Eminescu” pentru debut.

Puteţi consulta catalogul pentru Bookfest 2014 pentru detalii despre toate noutăţile editoriale cu care Grupul Editorial Trei îşi aşteaptă cititorii la cea de-a opta ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest!


Evenimentele editurilor în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ediția a IX-a, 2014, și programul general pot fi găsite aici.

 

Details

Start:
28.05.2014 @ 10:00 am
End:
01.06.2014 @ 8:00 pm
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Editura Trei
Phone:
021 300 60 90
Website:
http://www.edituratrei.ro/

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone:
021 202 5700
Website:
http://www.romexpo.ro