Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HER VOICE | Voce, poezie și femei. Listening session

05.11.2017 @ 4:00 pm - 7:00 pm

Prin demultiplicarea vocilor, HER VOICE este deopotrivă cor și vocea care dă voce, ascultă și transmite.

Diana Voinea a ales să înregistreze vocile a trei poete pe care le admiră, trei femei care vorbesc despre voce și dau glas propriei poezii: Angela Marinescu, Svetlana Cârstean și Cosmina Moroșan.
Mara Maracinescu adună de mai bine de un an vocile părinților, a rudelor și a prietenilor în căutarea înțelesurilor uneori domestice, alteori „istorice”, mai recent politice ale feminismului: un feminism cu care am crescut dar nu i-am știut numele; un feminism de fiecare zi; un feminism de supraviețuire; un feminism pentru viitor.

*

Diana Voinea este copywriter. De doi ani se plimbă cu un recorder în geantă și înregistrează sunetele orașului. Cam tot ce a înregistrat într-un an a folosit pe un album de field recording ambient. Ascultă câteva podcasturi și pune la cale unul. O interesează memoria vocilor și poveștile create cu sunete.

Mara Mărăcinescu se dedică sunetului ca editor de filme și emisiuni de televiziune, iar ca artist documentează peisajul sonor al orașului natal. S-a apucat de înregistrări de teren în 2009 și de atunci colecționează sunetele Bucureștiului și pe cele ale prietenilor ei de aici. O interesează ecologia acustică și susține ascultarea activă.

* INTRARE LIBERĂ

Evenimentul VOCE, POEZIE ȘI FEMEI a fost precedat de atelierul și prezentarea artistei belgiene Charo Calvo (18-23 septembrie, Palatul Universul), de prezentarea performance-ului „Classified” de Lala Mișosniky și a premierei „Cântecul Sirenelor” la Festivalul Simultan din Timișoara (4-5 octombrie), a evenimentului Choirs & other solos (20 octombrie, Teatrul Apollo 111) și a premierei bucureștene a lucrării „Cântecul Sirenelor” la Sala Omnia (24 octombrie).

HER VOICE este organizat de asociația Jumătatea plină prin programul Sâmbăta sonoră.
Curatoare: Anamaria Pravicencu

Proiectul HER VOICE este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și susținut de Delegația Vallonia-Bruxelles.

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române
Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8
București, Romania
+ Google Map
Phone:
+4021 2125845 (centrală)
Website:
http://www.mnlr.ro/