Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ÎMPĂRTĂȘIREA LUMII ajunge la Gaudeamus!

21.11.2015 @ 11:00 am - 12:00 pm

Cum reușim să ne reorganizăm existența cu celălalt? Se mai poate trăi înăuntrul și prin intermediul unei singure lumi? Cărui orizont comun am putea să-i supunem diferențele dintre noi toți?
Sâmbătă, pe 21 noiembrie, la Radio România Gaudeamus, editura Hecate încearcă să răspundă acestor întrebări (și altora!) prin lansarea noului volum “Împărtășirea lumii” de Luce Irigaray, una dintre marile personalități ale gândirii critice europene. Vă așteptăm la o discuție despre diversitate și teritorii comune cu prof. univ. dr. Mihaela Miroiu (Facultatea de Științe Politice, S.N.S.P.A.) și lect. univ. dr. Theodora-Eliza Văcărescu (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București), în compania traducătorului ediției în limba română, Ovidiu Anemțoaicei (co-fondator Editura Hecate).


Veniți echipați cu întrebări de toate genurile! 🙂

„Pentru a-l întâlni pe celălalt, pentru a avea un schimb cu cine locuiește într-o lume diferită de a noastră, trebuie să ne întoarcem la identitatea noastră globală în loc să ne limităm la o construcție culturală care dorește să ne surmonteze ființa vie și sensibilă. Celălalt ne obligă și să ne asumăm negativul, adică să ne dăm limite pentru a-l lăsa pe celălalt să fie în calitate de celălalt. Iar celălalt ne deschide posibilitatea unei alte epoci pentru devenirea noastră subiectivă și pentru cultura noastră. Celălalt ne introduce unei alte logici, în care sunt luate în considerare și cultivate și valorile relaționale, în special de coexistență în diferență, nu doar valorile controlului și ale competenței, cu a lor extindere-expansiune, care sunt în mod necesar acompaniate de competiții, conflictuale și războinice, între semeni. Și este necesar să ne reamintim că celălalt, în tradiția noastră, este mai întâi femeia, începând cu femeia din mamă.” (Luce Irigaray)

 

Târgul Internaţional de Carte de învățătură GAUDEAMUS 2015 – detalii, evenimente, program

Organizer

Editura Hecate
Phone
0741058669
View Organizer Website

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone
021 202 5700
View Venue Website