Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Înscrieri la atelierul de scenaristică cu Cecilia Ștefănescu și Igor Cobileanski

08.07.2015 @ 8:00 am - 20.08.2015 @ 12:00 am

Căutăm scenariști la început de drum, talentați, care vor să învețe de la doi oameni cu experiență și cu grijă pedagogică. Deși admiterea se face pe bază de scurt, la atelier veți lucra pe lung, de aceea cerem la înscriere și să aveți deja o idee de film de lungmetraj.

Antrenorii de scenaristică, atelierul „Play”: Igor Cobileanski și Cecilia Ștefănescu

Apropo de scopul atelierului, Cecilia Ștefănescu scrie: „Dacă filmul e divertisment, atunci şi scrierea unui scenariu ar trebui să conţină nu numai ideea de profesionalism, dar mai ales cea de plăcere. Iar scopul unui atelier de scenaristică nu e doar acela de a-ţi dezvălui bucătăria din spatele scrisului unui scenariu, ci mai ales de a te face să-ţi placă cinemaul cu adevărat, graţie sau în pofida faptului că îi cunoşti ingredientele.”

Igor Cobileanski ne pune în gardă:

„Bugetul. Castingul. Efectele speciale. Scenografia. Imaginea. Regia, la urma urmelor! – astea sunt lucrurile importante în film, nu neapărat scenariul! Asta vor spune răuvoitorii noștri sau cel puțin niște neinițiați în ale filmului. GREȘIT! Istoria cinematografiei cunoaște numeroase exemple de filmele extrem de scumpe în care au jucat staruri de primă clasă, filmate fabulos, cu scenografie și regie impecabile, dar… aceste filme au rămas, cum spuneam, în istorie. Iar filme filmate pe „doi lei”, genHoții de biciclete sau Roma – oraș deschis, sunt și azi interesante pentru spectator. De ce? E simplu! Pentru că fiecare secundă a acestor filme e interesantă! Chiar dacă le vezi de două, trei sau patru ori, rămâi la fel de cucerit, ca prima oară, de amărâtul muncitor sau părinte care ascunde arme pentru a salva oameni de fasciști. Și acest lucru se datorează în primul rând poveștii! Poveste care, scrisă, este numită de filmangii – scenariu!”

igor cobileanski

Interviu cu Cecilia; Interviu cu Igor

Durată: 3 luni, 24 de ședințe a câte 2h, de la 19:00, 2 ședințe pe săptămână (miercuri și joi).

Cost: 1300 lei (plătiți în două tranșe, jumătate la prima întâlnire, jumătate peste o lună)

Număr de participanți: cel puțin 10, cel mult 15

Start a treia ediție: 9 septembrie (finish 25 noiembrie)

Loc: to be decided

Înscriere: Vă puteți înscrie până pe 20 august 2015. Selecție pe baza unui scenariu de scurtmetraj de maximum 15 pagini + CV + idee de lungmetraj / descriere în maximum o pagină a poveștii. Trimiteți toate chestiile astea pe mail la scenaristica @ revistadepovestiri.ro, titlul mailului să fie „Atelier scenaristică 3”. Pentru întrebări, folosiți aceeași adresă sau sunați la 0732009198.

Details

Start:
08.07.2015 @ 8:00 am
End:
20.08.2015 @ 12:00 am
Event Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.revistadepovestiri.ro/scenaristica2/

Organizer

Revista de Povestiri
Phone
0732009198
Email
sundays@revistadepovestiri.ro
View Organizer Website