Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Institutul Blecher, ediția 114 | Întâlnirea cu Svetlana Cârstean + epopeea participativă „București’21 | 840 de versuri | 40 de poeți”

22.11.2015 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Clubul de lectură Institutul Blecher vă invită, duminică 15 noiembrie 2015, de la ora 19, în Tramvaiul 26 (strada Cercului nr. 6, sect. 2, București), la întâlnirea cu Svetlana Cârstean.
În cadrul evenimentului vor avea loc prezentarea și lectura epopeii participative „București’21 | 840 de versuri | 40 de poeți”.

Mai aproape de un „cadavre exquis” decât de un „renshi”, poemul (alcătuit din trei părți) scris de 40 (dintre cei câteva zeci de mii) de poeți contemporani care viețuiesc sau sunt legați intim de București va fi prezentat și citit (la două luni după ce a fost „dezvelit” la Hanul Gabroveni) în cadrul celei de-a 114-a ediții a Clubului de lectură Institutul Blecher.

Svetlana Cârstean, inițiatoarea acestei „epopei participative”, îl prezintă astfel: „40 de poeți. 840 de versuri. O lună jumătate de ștafetă poetică neîntreruptă. Trei grupe, trei voci de start, trei generații diferite. Plus un mecanism care a funcționat pînă la sfîrșit: fiecare poet a primit ultimul vers al celui de dinainte fără să știe cui aparține și fără să cunoască poemul precedent în întregime. Fiecare poet a avut la dispoziție 48 de ore și 21 de versuri. Au fost poeți care au așteptat să se scurgă tot intervalul acordat, alții care au trimis poemul la două ore de la primirea versului. Le mulțumesc celor 40 de poeți care au acceptat să intre în acest joc, unde totul a atîrnat mereu de un singur vers.”

Participă:
[ Nora Iuga ]
[ Claudiu Komartin ]
[ Gheorghe Iova ]
[ Mihai Duțescu ]
[ Diana Iepure ]
[ George Floarea ]
[ Alice Popescu ]
[ Marin Mălaicu-Hondrari ]

[ Simona Popescu ]
[ Cosmin Perța ]
[ Domnica Drumea ]
[ Fanny Chartres ]
[ Octavian Soviany ]
[ Teona Galgoțiu ]
[ Doina Ioanid ]
[ Magda Cârneci ]
[ Adela Greceanu ]

[ Sorin Gherguț ]
[ Andrei Dósa ]
[ Florin Dumitrescu ]
[ Marius Chivu ]

Moderatori: Claudiu Komartin și Tiberiu Neacșu

http://institutulblecher.blogspot.ro/

Organizer

Institutul Blecher

Venue

Tramvaiul 26
strada Cercului nr.6
București, 020779 România
+ Google Map
Phone
0724586856
View Venue Website