Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Întâlnire cu autorii Paul McAuley și Richard K. Morgan

05.12.2014 @ 6:30 pm - 8:30 pm

Festivalul Internaţional de Literatură București, în colaborare cu British Council România și Editura Paladin, vă invită la o întâlnire specială cu autorii britanici de SF și Fantasy Paul McAuley și Richard Morgan vineri, 5 decembrie 2014, de la ora 18.30 la Biblioteca British Council, Calea Dorobanților nr. 14.

Paul McAuley este unul din cei mai prestigioși autori de hard science fiction, precum și unul dintre scriitorii care au redefinit sub-genul space opera. Printre temele recurente din opera sa se numără călătoriile în spațiu, realitățile paralele sau tehnologia avansată. Volumul său de debut, Four Hundred Million Stars (1998) i-a adus și primul premiu, Phillip K. Dick Award, urmat mai târziu de o serie de alte distincții, inclusiv prestigiosul Arthur C. Clarke Award pentru romanul Fairyland (1995). Romanul The Quiet War (Războiul liniștit) poate fi citit și în limba română în ediția apărută la editura Paladin.     

Autorul britanic Richard K. Morgan este cunoscut pentru romanele sale science-fiction, precum The Dark Defiles (roman în curs de apariție în limba română la editura Paladin), The Steel Remains, Woken Furies, Broken Angels sau Carbon modificat (ediție în limba română apărută la editura Tritonic). Lungile sale călătorii în Europa, America și Africa i-au influențat opera, fapt ce se reflectă în abilitatea autorului de a crea lumi incredibil de diverse. De meserie profesor de engleză, Morgan s-a dedicat literaturii în totalitate în momentul în care romanul Carbon modificat (2002) a devenit un best-seller. Drepturile pentru ecranizarea romanului au fost achiziționate de Warner Bros.

Evenimentul va fi moderat de Alis Vasile, Arts Project Manager la British Council. În cadrul evenimentului Michael Haulică, coordonatorul colecției de SF/F a editurii Paladin, va prezenta și lansa volumele Omul negru de Richard Morgan și Războiul liniștit de Paul McAuley. 

Intrarea este liberă.

Detalii:

www.filb.ro

www.britishcouncil.ro

www.editura-paladin.ro

Vezi programul complet al Festivalului Internațional de Literatură de la București (FILB 2014)

Details

Date:
05.12.2014
Time:
6:30 pm - 8:30 pm
Event Tags:
, , , , , , ,

Organizer

Festivalul Internațional de Literatură București
Phone:
0722 609 478 (Oana Boca)
Email:
office@filb.ro
Website:
www.filb.ro

Venue

British Council România
Calea Dorobanţilor nr. 14
Bucureşti , 010572 România
+ Google Map
Phone:
+4 021 307 9600
Website:
http://www.britishcouncil.ro/