Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Intersecțiile de miercuri cu Gabriela Adameșteanu. Sezonul 3.10

31.01.2018 @ 7:30 pm - 10:00 pm

Intersecțiile de miercuri de la sfîrșitul lui ianuarie aduc în dialog două scriitoare. Din generații diferite. Două jurnaliste. Două tipuri de lucidități. Carte blanche pentru Ana Maria Sandu la Rezidență, pentru o conversație cu Gabriela Adameșteanu, unul dintre cei mai cunoscuți, traduși și citiți autori români contemporani atît în țară, cît și în străinătate, o expertă a radiografiilor lumii în care am trăit și încă mai trăim.

„O să vorbim la Intersecțiile de miercuri despre lumea literară a anilor ’80, despre statutul scriitoarei, despre cum reușeai să scrii și să publici fără să faci compromisuri.
Despre cum s-a schimbat lumea, cum a trăit anii ’90, în linia întîi a presei de opoziție. Despre miraje și iluzii. Despre luciditate și speranță.
Despre cărți și ce pot salva ele din ce ne e dat să trăim într-o viață.”
(Ana Maria Sandu)

Gabriela Adameșteanu a debutat în 1975, cu romanul „Drumul egal al fiecărei zile”. A fost redactor de carte la Editura Enciclopedică Română, Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică şi Editura Cartea Românească. Din martie 1990, numele său se leagă de cel al revistei 22. A scris literatură, publicistică și memorii. Este una dintre vocile cele mai puternice ale prozei românești și una dintre vocile lucide ale jurnalismului nostru de după revoluție.

Venue

Rezidența Scena9
Str. Ion Luca Caragiale, nr. 32
Bucuresti, Romania
+ Google Map