Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ioana Bradea, lectură publică din romanul „Înalt este numele tău”

28.03.2017 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 28 martie, ora 19, la o noua seara de lectura publica „Daca e marti, scriitori iti citesc“. Ioana Bradea, detinatoare a Premiului pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania, va citi un fragment din noul sau roman Inalt este numele tau, recent aparut la Editura Humanitas.

Pornind de la istoria si legendele medievale ale orasului sau natal, Bistrita, Ioana Bradea reconstruieste o poveste spectaculoasa, depanata pe rand de locuitorii acestei cetati „uitate de rege si sfinti“: un preot si notar care consemneaza in cronica sa zbuciumatele zile din preajma condamnarii la moarte a fostului jude al orasului, rebela Margareta – fiica noului jude, care incalca normele vremii si ale familiei sale pentru a-si gasi ursitul –, un arhitect italian insarcinat cu renovarea catedralei, vegheati, cu totii, de privirea unui enigmatic calugar strain.

Inalt este numele tau este, poate, acea carte despre care autoarea spunea candva ca nu va reusi niciodata s-o scrie, „o carte doar pentru Dumnezeu, o carte care sa-l ajunga, sa-l indoaie, sa-l mute din loc ca pe muntii din bobul de credinta“.

Ioana Bradea s-a nascut pe 19 octombrie 1975 la Bistrita. A studiat vioara, timp de opt ani, la Liceul de Muzica „Tudor Jarda“, si apoi limbi straine la Colegiul National „Liviu Rebreanu“ din Bistrita si la Universitatea din Bucuresti (Sectia portugheza–franceza). A publicat pana acum doua romane: Bagau (Editura Est, 2004), care a primit Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din Romania, si Scotch (Editura Polirom, 2010). A muncit in Bucuresti, intr-o piata si apoi la o revista de scurta durata, in Bistrita, prin fabrici si uzine, ca translator, la un post de radio si la o cafenea proprie etc. In prezent este casatorita, are trei copii si traieste la Bistrita, unde lucreaza la un cotidian online.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map