Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ioana Pârvulescu, scriitoare distinsă cu Premiul European pentru Literatură, va fi invitată marți la Round Table București

27.10.2015 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Seria evenimentelor moderate de Valentina Sandu – Dediu va continua marți, 27 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică (Str. Știrbei Vodă nr. 33).

Ioana Pârvulescu va fi invitată la următoarea ediție Round Table București, scriitoare distinsă cu Premiul European pentru Literatură în anul 2013 pentru publicarea romanului Viața începe vineri. Seara de marți se va încheia printr-o sesiune de autografe, cu prezentarea celui mai recent roman al său, Viitorul începe luni.

Programul următoarelor evenimente găzduite de Conservatorul bucureștean cuprinde încă două astfel de întâlniri avându-i în prim plan pe Maia Morgenstern (3 noiembrie) și Ștefan Gheorghiu (10 noiembrie), spectacole ce vor fi transmise în direct prin live streaming pewww.EnjoyTV.ro!

Ioana Pârvulescu, în interviuri recente, despre „specia literară numită «viață»”:

„Scriu pentru că, la fel ca în alte lucruri esenţiale din viaţă, n-am de ales. Nici scrisul „nu te-ntreabă dacă vrei.” (Dilema Veche). „Cred că scrisul cere şi un efort de strângere laolaltă a tuturor eurilor tale succesive. Unde-i un singur eu, nu-i putere, unde-s două, puterea creşte, vorba clasicului, iar unde-s toate, cartea are şanse să iasă bună. E, oarecum, o întâlnire pe care ţi-o dai cu toate persoanele care s-au numit, în timp, ca tine, şi în care nu te mai recunoşti. Fiecare din aceste persoane, cu trupuri diferite, cu probleme foarte diferite, cu calităţi diferite, fiecare te poate ajuta atunci când scrii, are o soluţie la o problemă poetică sau narativă.” (Adevărul)

Ioana Pârvulescueste profesor de literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat timp de 10 ani colecţia „Cartea de pe noptieră“.

Personajele principale ale scrierilor ei, atât în eseu cât şi în roman sunt timpul şi Bucureştiul, cu istoria şi istoriile lui, iar preocuparea autoarei este pentru detaliile din viaţa cotidiană. Dintre cărţile publicate, succesul cel mai mare l-au avut volumele apărute la Editura Humanitas, mai ales: Întoarcere în Bucureştiul interbelic (2003, ediţia a doua, 2007) În intimitatea secolului 19 (2005, ediţia a doua, 2013), Întoarcere în secolul 21 (2009), romanele Viaţa începe vineri (2009)şi Viitorul începe luni (2012).

Viaţa cotidiană este şi subiectul unui recent volum colectiv iniţiat şi coordonat de autoare: Şi eu am trăit în comunism. Va fi lansat la Târgul Gaudeamus 2015, în 21 noiembrie.

Round Table București este un proiect al Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, proiect cultural finanțat în cadrul programului cultural „EȘTI BUCUREȘTI” oferit de ArCuB.

La eveniment intrarea va fi liberă, în baza invitației ce poate fi solicitată la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

Fiecare spectacol – conferință va dura 90 de minute și va fi transmis în direct pe www.EnjoyTv.ro

Organizer

Round Table București
Phone
021 3079222
Email
office@ucimr.ro
View Organizer Website

Venue

Universitatea Națională de Muzică din București
Str. Știrbei Vodă, nr. 33
București, 010102 Romania
+ Google Map
Phone
+40 21 314 2610
View Venue Website