Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iocan nr. 2 | Editura Vellant | lansare

02.11.2016 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19:00, în cafeneaua librăriei Cărturești Verona, lansăm al doilea număr al revistei iocan – revista de proză scurtă.

Vă vor fi gazde Cristian Teodorescu, Florin Iaru și Marius Chivu, alături de autorii prezenți în acest număr ilustrat cu fotografii de Cosmin Bumbuț.

Facebook event: Iocan nr. 2 | revista de proză scurtă

După succesul de debut al revistei, iocan 2 revine cu 17 prozatori, nume noi, dar şi câteva nume sonore, româneşti şi internaţionale, şi cu subiecte variate – o carte ce dezvăluie o crimă, dar care îşi pierde paginile atunci când este citită, un oraş în care oamenii se metamorfozează atunci când vorbesc la telefon, un cowboy cu pălărie albă, ce apare în pozele de vacanţă ale unei familii, un bătrân care întârzie să moară, spre necazul soţiei.

„Poate chiar mai interesant în iocan 2 e că unii dintre nou-veniți au, ca prozatori, o artă poetică precis conturată, care se simte încă de la început, din siguranța scrisului lor. E însă posibil ca alături de ei, debutanții talentați, dar pe care nu știi de unde să-i iei, să dea mari lovituri, azi doar bănuite. Așa se face că Iocan 2, după ce am primit cele peste 200 de povestiri propuse, ni se pare mai mult decât al doilea pas al unui început. E o confirmare că proza scurtă românească renaște sau, mai exact zis, se trezește cu succes dintr-un somn de pe urma căruia i se prezisese decesul.” (Cristian Teodorescu)

Organizer

Editura Vellant
Phone
021 211 77 41
Email
comenzi@vellant.ro
View Organizer Website

Venue

Cafe Verona Cărturești
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website