Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte: Anthony Burgess – „Omul din Nazaret”

04.04.2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă joi, 4 aprilie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr. 38) la lansarea romanului „Omul din Nazareth“ de Anthony Burgess, aflat în curs de apariție în colecția „Raftul Denisei“ în traducerea Danei Crăciun.

Istoria lui Isus e una dintre acele narațiuni universale a căror fascinație crește odată cu trecerea timpului. Prin „Omul din Nazaret“, Anthony Burgess se alătură grupului select de artiști care au îmbogățit colecția de reprezentări ale personajului biblic. Cu harul lui de povestitor, cu stilul lui de o mare îndrăzneală și un rafinament rar, a creat o operă literară emoționantă și copleșitoare.

Apărut în 1979, la nici trei ani după scenariul pe care Burgess l-a scris pentru miniserialul de televiziune Isus din Nazaret, în regia lui Franco Zeffirelli, romanul reconstituie parcursul lui Isus într-un dialog permanent cu Scripturile — recunoaștem personajele, precum și o mare parte din întâmplări, dar intervin și elemente noi, explicații ce par să submineze narațiunea canonică. Cum sugerează chiar titlul, accentul cade pe omul din Nazaret, pe dimensiunea umană a lui Isus, pentru care divinul pare nu arareori o povară. Această preaomenească esență con¬stituie aspectul cel mai convingător al romanului.

Vor prezenta cartea Monica Broșteanu, traducător și exeget bilbic, Tatiana Niculescu, scriitoare și George Volceanov, traducător, filolog, specialist în literatura engleză. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

Accesul la eveniment este gratuit, în baza unei rezervări prealabile prin eventbook.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map