Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte: „Bani. Muncă. Timp liber”, de Elena Vlădăreanu

25.11.2017 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Editura Nemira vă invită sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 17.00, la lansarea volumului de poezii „Bani. Muncă. Timp liber.”, de Elena Vlădăreanu.

Evenimentul va avea loc la Romexpo, în cadrul târgului de carte Gaudeamus 2017, la ceainăria de la nivelul 3.20.

Invitați: Svetlana Cârstean, Alina Purcaru și Vasile Ernu

Despre carte:

„Bani. Muncă. Timp liber.” este volumul cel mai direct al Elenei Vlădăreanu, cel mai apropiat de ideea de manifest. Un manifest artistic, un manifest feminist şi feminin conceput pe mai multe voci care livrează împreună, în forţă, mesajul. Misiunea volumului este să opereze o extragere brutală din fetișismul artei pentru artă.

(Mihai Iovănel)

„O carte despre condiţia artistului/artistei, despre cutumele lumii literare româneşti în care trăim. O artă poetică despre cât de nepoetică poate fi supravieţuirea. Elena Vlădăreanu dă voce tuturor vocilor care şoptesc pe la colţuri, dar nu vorbesc despre propria condiţie, dă o voce, în mod radical, frustrării, furiei şi fricilor unor artişti care nu mai au timp să se ocupe de arta lor, fiind confiscaţi de ştiinţa supravieţuirii, captivi în ecuaţia bani/muncă/timp liber. O voce plasată în afara metaforei şi a iluziei. Mai mult ca niciodată, Elena Vlădăreanu îşi confirmă în această carte stilul, forţa, dar şi misiunea pe care şi-a asumat-o.”

(Svetlana Cârstean)

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone
021 202 5700
View Venue Website