Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte: „Luna nu intră niciodată pe fereastră”, de Liliana Popa

20.01.2018 @ 3:00 pm - 5:00 pm

Lansarea volumului de poezie „Luna nu intră niciodată pe fereastră” al poetei Liliana Popa, apărut la Editura TracusArte, are loc la Muzeul Național al Literaturii Române sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ora 15.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Pentru a vorbi despre poezia Lilianei Popa au răspuns afirmativ invitației prof. Ana Dobre, critic literar, și actorii Olga Delia Mateescu, Cristian Moțiu și Gabriela Tănase. 

Liliana Popa este poetă și redactor radio. A absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei – Universitatea de Arte București. De la 1 septembrie 1990 este redactor la Radio România – București FM. În 2014 a debutat cu volumul de poezie „Portretul în oglindă”, Editura „TracusArte” și în 2015 a lansat volumul de poezie „Stăpână pe tăcerea mea”, Editura Art Creativ.

„Poezia Lilianei Popa are o pronunțată dimensiune meditativă. Poeta nu descrie senzații sau trăiri, cum o făcuseră Colette sau Hortensia Papadat-Bengescu, fără a fi nici acestea feministe, nu este interesată de clarificări ale nebuloaselor sufletului pentru a deveni inteligibilă în dimensiunea feminității ei. Fericirea, dreptul femeii la fericire, nici măcar iubirea nu sunt temele preferate. Ea este interesată de cunoaștere, de raportul eului cu lumea, de configurarea unui spațiu ideal în care spiritul obosit aspiră să atingă armonia pentru a se pregăti de întâlnirea cu esențele: Binele, Frumosul, Adevărul. Adăugând la acesta iubirea Lilianei Popa pentru Cuvânt, pentru Poezie, ca argument decisiv, orice mefiență privitoare la autenticitatea lirismului pe care îl creează se topește”, scria în prefață criticul literar Ana Dobre.

„Poezia Lilianei Popa oscilează, pe de o parte, între realul filtrat cultural și înscenările în care se mizează pe ofertele ficțiunii de orientare fantezistă, iar pe de alta, între stările adesea ironico-sceptice și melancolia elegantă, cu substrat confesiv. Poeta gestionează cu dexteritate raportul dintre vibrația interioară și corporalizarea sa poetică, în registrul lirismului feminin de atmosferă, iar simplitatea și acuratețea scriiturii oglindesc o matură fuziune între autentica sensibilitate, de care depinde prospețimea imaginilor, și necesara luciditate auctorială”, notează pe coperta patru a volumului Mircea Bârsilă.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!

Organizer

Editura Tracus Arte
Phone:
+40 (0) 21 223 41 11
Email:
office@edituratracusarte.ro
Website:
http://www.tracusarte.ro/

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române
Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8
București, Romania
+ Google Map
Phone:
+4021 2125845 (centrală)
Website:
http://www.mnlr.ro/