Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte “O viață și toate începuturile”, de Alexandra Neacșu

12.12.2014 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită la lansarea cărții „O viață și toate începuturile”, a tinerei scriitoare Alexandra Neacșu, vineri, 12 decembrie 2014, începând cu ora 18:00, la Librăria „Mihai Eminescu”.

Ce este un roman de stare? Este ceva cât se poate de contemporan, proaspăt, născut din nevoile nespuse ale cititorului de astăzi. Este o altă formă prin care literatura nu se întâmplă în paginile cărţii, ci înafara lor, în mintea celui care citește. Nu e o simplă poveste, este un proces în mişcare, o literatură vie. Sau o „surprinzătoare victorie” a spiritului, cum scrie Dan Puric în prefața romanului.

Alexandra Neacșu, născută în 1989, este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, regie-teatrologie, cu master în scenaristică, actriță a Companiei Passe-Partout DP și angajată a Teatrului Metropolis. În liceu a fost membră a Cenaclului Literar Junior al Uniunii Scriitorilor, unde i-au fost publicate primele două cărți, cu care a câștigat concursul național „Tinere condee”. Aceasta este cea de-a treia carte a autoarei, publicată de Compania Passe-Partout DP și recomandată de Dan Puric, chiar prin prefață.

La eveniment vor fi prezenți pentru a vorbi despre ce înseamnă romanul de stare și mai ales despre ce înseamnă “O viață și toate începuturile”, profesorul universitar doctor Gheorghe Ceauşu, Doctor Honoris Causa al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, actorul Florin Zamfirescu și scriitorul Sorin Lavric, doctor în filosofie.

Invitații vor putea auzi vocea personajului principal al romanului în lectura actriței Lamia Beligan.

Venue

Librăria Eminescu
Bd. Regina Elisabeta, nr. 16
București, România
+ Google Map
Phone
021-3142383
View Venue Website