Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte: „Palatul Universităţii din Bucureşti şi personalităţi din lumea constructorilor”, de Nicolae Şt. Noica

19.03.2015 @ 12:00 pm - 2:00 pm

Lansarea va avea loc joi, 19 martie 2015, ora 12.00, la Biblioteca Facultăţii de Litere, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Litere, et. 1, intrarea prin str. Edgar Quinet.

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Universităţii din Bucureşti printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Şt. Noica, inginer constructor, profesor, scriitor, fost ministru al Lucrărilor Publice, ne prezintă acest album bogat ilustrat ce înfăţişează istoria construcţiei Palatului Universităţii din Bucureşti şi prezintă personalităţile din lumea constructorilor care au participat la ridicarea lui.

Invitaţi:

prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rectorul Universității din București și Membru Corespondent al Academiei Române

Emil Constantinescu, Președinte de Onoare al Senatului Universității din București

Marina Constantinescu, Critic de teatru și scriitor, prezentator al emisiunii Nocture

Silvia Colfescu, Director Editura Vremea

prof. ing. Nicolae Şt. Noica, Autorul volumului

Evenimentul va fi moderat de lector univ. dr. Cristina Bogdan.

 

„Simbolul cultural şi educaţional puternic al Universităţii din Bucureşti a fost încarnat pentru o perioadă aproape tot atât de lungă de clădirea istorică în care a funcţionat şi funcţionează şi azi; o clădire aşezată în mijlocul geografic şi simbolic al capitalei României, clădire pe care toţi românii o asociază total, până la identificare, cu instituţia noastră. La această clădire-simbol se adaugă, de douăzeci şi cinci de ani, prelungindu-i şi întregindu-i funcţionalităţile, semnificaţiile culturale şi istorice multiple, şi Piaţa Universităţii, locul sacru al renaşterii democraţiei şi libertăţii românilor, după 1990…” (Prof. univ. dr. Mircea Dumitru, Rector, Universitatea din Bucureşti)

Pagini: 134
Format: 31,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-973-645-658-9
Volumul este disponibil aici.

Organizer

Editura Vremea
Phone
021.335.81.31
Email
office@edituravremea.ro
View Organizer Website

Venue

Sala de lectură a Facultății de Litere
str. Edgar Quinet, nr. 5-7
București, Romania
+ Google Map