- This event has passed.
Lansare de carte SANDWORK expresiv
15.11.2013 @ 6:00 pm - 7:00 pm
Eva PATTIS ZOJA – autoare, creator metodă SANDWORK
Iulia FEORDEANU – membră a Asociaţiei Sol Mentis
Moderator: Gabriela DENIZ – editor Herald
Editura Herald, prin efortul susţinut al Asociaţiei Sol Mentis, vă invită să luaţi parte la o seara eveniment, dedicată întâlnirii cu o carte care poate să ajute în formarea de noi atitudini, educarea în bune practici şi susţinerea unei noi generaţii de educatori, activisti ONG, asistenti sociali, psihologi şi terapeuţi care lucrează în special cu copii în situaţii de criză, dar nu numai. Evenimentul va avea loc vineri 15 noiembrie 2013, începând cu orele 18.00, la mansarda Cartureşti Verona.
SANDWORK: Metoda a fost dezvoltată de Eva Pattis Zoja pornind de la practica psihanalitică de abordare jungiană. Şi-a dovedit succesul încă din anii 1990 prin programe aplicate în grădiniţe şi orfelinate din China, cât şi în cartiere sărace din Africa de Sud. Sandwork expresiv a fost pentru prima dată aplicată cu succes la scară largă în anul 2008, ca terapie dedicată tulburărilor cauzate de stresul posttraumatic. Cartea vorbeşte şi despre aspectul social al psihanalizei, importanţa jocului şi limbajul simbolic al psihicului.
Analista EVA PATTIS ZOJA, autoarea cărţii SANDWORK expresiv – recent apăruta la editura Herald – s-a nascut în Italia, în 1952. Este psihanalist cu pregătire internaţională, psiholog clinician şi deţine diplome de studii de specialitate oferite de Institutul Jung din Zurich şi de Societatea Internaţională de Terapie Sandplay. A activat ca profesor în Zurich, New York şi Viena. Cărti publicate în limba engleză: Abortion. Loss and Renewal in the Search for Identity (1997), London & New York: Routledge; Sandplay Therapy: The Treatment of Psychopathologies (ed.) (2002) Einsiedeln, CH: Daimon. Sandplay Therapy in Vulnerable Communities, Routledge 2011.
”Am simţit puterea terapiei SANDPLAY mai întâi asupra mea şi apoi în munca depusă cu clienţii mei. Am păstrat de-a lungul anilor, în minte, o întrebare la care nu găseam răspuns: cum este posibil ca un instrument atât de util să fie exploatat, în mod limitativ, doar de clienţi privaţi, din ţări instărite? Putem să găsim modalitati de a oferi accesul la această metoda mai multor copii care au nevoie de ea?” (Eva Pattis Zoja)