Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte „Scăunele roșii”, de Edna O’Brien, câștigătoare a premiului PEN/ Nabokov Award for Achievement in International Literature în 2018

16.04.2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Editura Nemira publică în colecția Babel romanul Scăunele roșii, scris de Edna O’Brien, una dintre cele mai influente scriitoare de limbă engleză, câștigătoare a premiului PEN/ Nabokov Award for Achievement in International Literature în 2018. 

Cartea se lansează luni, 16 aprilie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.
Vorbesc despre carte Nadine Vlădescu (traducătoarea cărții) și Ema Stere. Moderatorul evenimentului este Dana Ionescu, redactor-șef Nemira. 

Într-o noapte de iarnă, un străin din Balcani ajunge într-un sătuc din Irlanda. Plin de viață, carismatic, jovial, Vladimir Dragan se proclamă un „tămăduitor holistic” și aduce o noutate bine venită în existența monotonă a comunității locale. Fidelma McBride e subjugată de o atracție fatală față de noul venit, cu consecințe teribile atunci când în spatele măștii de bonomie se ascunde legătura lui cu măcelurile sângeroase din fosta Iugoslavie de la începutul anilor 90. Dar protagonista cărții este Fildelma și drumul ei spre mântuire, care începe din Irlanda, trece prin Londra și, finalmente, se termină la Haga.

„Marea Edna O’Brien și-a scris capodopera.“
(Philip Roth)

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map