Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare de carte și lectură: „Atelier continuu” | Geta Brătescu

31.10.2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Muzeul Național al Literaturii Române și Fundația Culturală Secolul 21 vă invită marți, 31 octombrie 2017, începând cu ora 19.00, în Sala Perpessicius a sediului expozițional al MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8, în spatele Bisericii Albe situate pe Calea Victoriei), la o întâlnire specială cu scrierile Getei Brătescu.

Mihai Șora, Luiza Palanciuc-Șora, Magda Cârneci și Alina Ledeanu, editorul volumului și coordonatorul colecției FCS21, vor fi în dialog cu Ion Bogdan Lefter, moderatorul acestei întâlniri, iar Ioana Crăciunescu va interpreta „Ultimul sfârșit al lui Esop”, monolog dramatic nocturn.

În cadrul evenimentului vor fi proiectate imagini video cu artista Geta Brătescu.

În imagine, Geta Brătescu, fotografie realizată de Aurora Kiraly în atelierul artistei.
___________

Publicat acum în ediția a II-a, revăzută și adăugită și în colecția de carte-eveniment FCS 21, volumul „Atelier continuu” adaugă textelor incluse în prima ediție (Cartea Românească, 1985) numeroase pagini despre Atelier văzut deopotrivă ca spațiu cotidian de lucru și concept, precum și foarte multe reproduceri, inclusiv inedite, din opera artistei.

Un „Cuvânt înainte” semnat de Dan Perjovschi și un „Cuvânt lămuritor” al editorului întregesc acest volum apărut în condiții grafice deosebite: coperta colecției a fost concepută de Geta Brătescu, designul și Dtp-ul au fost realizate de echipa de la Faber Studio, iar tiparul – la Master Print Super Offset.

Pentru a pune cât mai bine în evidență importanța reeditării „Atelierului continuu” în peisajul cultural contemporan, Fundația Culturală Secolul 21 a organizat o suită de lansări ale cărții, printr-un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și având ca parteneri Ordinul Arhitecților din România, Fundația „Grigore Monteoru”, Societatea Internațională „George Enescu” (Viena), Librăriile Humanitas.

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române
Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8
București, Romania
+ Google Map
Phone:
+4021 2125845 (centrală)
Website:
http://www.mnlr.ro/