Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansare „Oracol”, de Rucsandra Pop

14.09.2016 @ 7:00 pm - 8:00 pm

Rucsandra Pop: „Cartea aceasta este o reconstituire a traseului Oracolului și a formelor în care s-a materializat – text, spectacol și colaje. Câteodată mă gândesc cât de înduioșător și de inadecvat e să debutezi cu poezie de dragoste la vârsta 40 de ani, dar apoi mă gândesc că e și mai înduioșător și mai naiv să lansezi o asemenea carte în astfel de vremuri. Textul ăsta e terapeutic. Și a fost de la bun început. Pe mine, lucrul la cartea asta m-a păstrat sănătoasă la cap. Și mă bucur că într-un an ca 2016 bag în sistem un mesaj optimist. Sistemul are nevoie de optimism. Sistemul are nevoie de dragoste. E exces de ură în sistem”.
Grațiela Bădescu: «Conversația mea cu Rucsandra a început acum 6 ani cu fraza „textul ăsta într-o zi va fi o carte“. În conversațiile noastre de mai târziu i-am răspuns adesea: „sunt de acord să fie carte, dar e musai să facem și un audiobook“. De ce aveam obsesia asta? Pentru că textul e muzical – sună ca o melodie în loop. Noroc cu globalizarea lui do it yourself că am făcut până la urmă și audiobook-ul, și încă în două variante: live și în studio. E adevărat că e un homemade audiobook, dar e numai bun de ascultat în căști într-o dimineață în drum spre muncă sau într-o seară ploioasă de toamnă».

Jean-Lorin Sterian: „Apariția acestei cărți poate duce la o serie nouă de publicații, în care artiștii nu mai au nevoie de intermedierea unei edituri pentru a ajunge în mâinile oamenilor. La urma urmei, mișcarea DIY înseamnă exact acest lucru: folosirea a orice poţi să apuci cu mâinile pentru a-ţi sculpta propria identitate culturală: versiunea ta proprie a orice crezi că lipseşte în cultura mainstream. Îţi poţi produce propria revistă, înregistra un album, publica o carte în câteva exemplare – eterna fascinaţie a acestei mişcări este că oricine poate deveni artist. Ideea e să fii pasionat si sa te implici”.

Oracol – the book & the audiobook – este un produs Homemade Culture și Hydra Society.

PROIECT FINANŢAT DE CĂTRE ADMINISTRAŢIA FONDULUI CULTURAL NAŢIONAL

DESIGN COPERTĂ ȘI CARTE: Alec Pop
FOTO COPERTĂ ȘI FOTO COLAJE: Greenmind studio
SPECIAL GUESTS: Grațiela Bădescu, Jean-Lorin Sterian
TRADUCĂTORI: Luana Schidu, Irina Popa, Cosmin Chiciudean, Andreea Ilinca, Anca Ștefan, Lavinia Costache
REDACTARE TEXTE: Luana Schidu, Andreea Ilinca, Iuliana Dumitru, Lavinia Costache, Viorel Ardei, Roxana Dumbravă, Raluca Nagy, Gabriel Sandu
GRAFICĂ LOC DE JOACĂ: Suzana Dan
CONCEPT LOC DE JOACĂ: Sandra Pleșu
COLAJE: Rucsandra Pop, Andrea Szilagyi, Lala Misosniky
GRAFICĂ COLAJE ȘI EDITARE FOTO: Mihai Mironenco, Mihaela Ciocoiu, Andreea Bădescu
CREDITE FOTO: Iuliana Dumitru, Moțu M. Grigore, Marian Huc, Cristina Epure
PRODUCȚIE CARTE: Doru Măxineanu
SPECIAL GUESTS: Lala Misosniky, Maria Mora, Paul Dunca, Rucsandra Pop, Iulia Macavei, Ana Chiciu, Grațiela Bădescu, Vlad Udrescu, Cristian Nanculescu
PRODUCȚIE AUDIOBOOK: City Events
ÎNREGISTRARE AUDIO ȘI MONTAJ: Janin Pasniciuc
ILUSTRAȚIE MUZICALĂ: Ovidiu Savu
AUDIOBOOK LIVE: Tipografia Brașov
MONTAJ VIDEO: Ștefan Coman
INTERPRETARE ȘI CONCEPT AUDIOBOOK: Grațiela Bădescu
MANAGERI PROIECT: Cristina Epure și Grațiela Bădescu
MANAGER FINANCIAR: Alina Chiciudean

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. De asemenea, AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Eveniment organizat cu sprijinul AQUA Carpatica si Domeniile Samburesti – branduri ale grupului Valvis Holding

Details

Date:
14.09.2016
Time:
7:00 pm - 8:00 pm
Event Tags:
, , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1660510890944681/

Venue

Kube Musette
Calea Victoriei 114
Bucuresti, Romania
+ Google Map
Phone:
0725 400 388