Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea albumului monografic Ștefan Szönyi la Timișoara

19.05.2018 @ 5:00 pm - 6:30 pm

Sâmbătă, 19 mai 2018, ora 17.00, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11), va avea loc lansarea albumului monografic Ștefan Szönyi, apărut la editura Institutului Cultural Român în 2017. Invitați să vorbească despre artist și album sunt Ruxandra Dreptu – doctor în arte vizuale, istoric de artă și autoarea textului monografic despre artist, Smaranda Vultur – doctor în filologie, scriitoare, Gabriel Kelemen – doctor în arte vizuale, critic de artă și Anca Szönyi Thomas – fiica artistului și coordonatoarea albumului.

Ştefan Szönyi (1913-1967) a debutat la Timişoara sub influenţa curentului Die Neue Sachlichkeit, ulterior afirmându-se, în virtutea convingerilor sale din epocă, ca adept al realismului socialist. Care ar fi fost evoluția sa artistică după deschiderea şi liberalizarea ideilor de la finele anilorʼ60, dacă nu ar fi dispărut la 54 de ani, în plină maturitate creatoare? Este una dintre întrebările la care încearcă să răspundă criticul de artă Ruxandra Dreptu, autoarea textului monografic în lucrarea coordonată de Anca Szönyi Thomas, fiica pictorului.

Anca Szönyi Thomas, fiica artistului: „Albumul oferă prilejul de a redescoperi traiectoria umană și artistică a celui care a fost un mare artist și un iubit profesor, pictorul Ștefan Szönyi.”

Expoziția ce conține lucrările artistului Ștefan Szönyi este intitulată Monumental și a fost deschisă în decembrie 2017 la Muzeul de Artă din Timișoara. Expoziția mai poate fi vizitată până la finalul lunii mai, de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Venue

La Două Bufnițe
Piaţa Unirii nr. 11
Timișoara, Romania
+ Google Map
Phone:
0371 367 717
Website:
http://ladouabufnite.ro/