Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea colecției de carte pentru părinți „Educație cu blândețe”

09.09.2017 @ 10:30 am - 12:00 pm

În sfârșit vă pot anunța cu mare bucurie lansarea primelor trei cărți pentru părinți din colecția „Educație cu blândețe”, pe care o coordonez la Editura Univers. 
Educația cu blândețe a copiilor noștri, dar și a părinților care au înțeles că se poate și alfel, fără abuzuri și umilințe, care caută să se vindece și să ofere generațiilor viitoare un început curat, bazat pe cooperare și respect, este motivul pentru care am căutat și am adus și în limba română cărți care ne oferă sprijin, informații documentate și revelatorii, soluții și idei care ne vor ajuta să avem o relație armonioasă cu copiii noștri, cu partenerii și cu ceilalți adulți.

Cele trei cărți pe care le vom lansa sâmbătă, 9 septembrie, sunt:

Janet Lansbury – „Nu există copii răi”

Janet Lansbury – Elevating Child Care este autoarea unuia dintre cele mai populare bloguri de educație parentală din SUA, discipol al specialistei în parenting Magda Gerber. Cartea este bazată pe idea că bebelușii sunt persoane adevărate, chiar dacă sunt noi pe lume. Ei trebuie tratați mereu cu respect și înțelegere, ca orice altă ființă umană. Prin exemple practice și răspunsuri la scrisori ale părinților care cer sfaturi pentru a reacționa la situații concrete, autoarea cărții oferă un ghid practic de parenting care le va fi util părinților cu copii de până în 5-6 ani. Veți reuși să impuneți limite eficient și să vă simțiți un părinte competent. 🙂

Jesper Juul – „Copilul tău competent”

Terapeutul danez Jesper Juul își ilustrează afirmațiile cu exemple din îndelungata sa carieră de psihoterapeut de familie, căpătată pe parcursul a zeci de ani, în multe zone ale lumii. „Părinții (de fapt, adulții în general) ar trebui să țină cont de competența emoțională a copiilor și de feedbackul sincer pe care îl primesc în mod constant de la aceștia. O altă condiție necesară pentru dezvoltarea copiilor este deprinderea, cu ajutorul părinților, a unui limbaj personal în care să-și exprime sentimentele și nevoile. Această carte vă va ajuta să vă schimbați perspectiva asupra relației părinte-copil. Veți privi copilul cu alți ochi și vă va fi mult mai ușor să construiți cu el o relație armonioasă”.

Bruno Bettelheim – „Psihanaliza basmelor”

O carte incredibil de revelatorie, care vă va seduce și vă va schimba, despre câtă nevoie au copiii de basmele tradiționale, despre cum îi ajută ele să se înțeleagă, să se accepte, să fie optimiști și să aibă încredere în lume. O carte surprinzătoare, intensă și bine documentată!

Vom vorbi despre aceste trei cărți cu Alexandrina-Carmen Ene, psihoterapeut și doctorand în procese creative, și cu Gáspár György, psihoterapeut relațional, vă vom răspunde la întrebări și vom privi un interviu video cu minunata Janet Lansbury.

Copiii sunt bineveniți, ca de obicei, Terasa Monteoru este un spațiu confortabil pentru ei. Toate cărțile vor fi disponibile la lansare, abia sosite de la tipar. Vor avea, desigur, preț special.

Venue

Terasa Monteoru
Calea Victoriei 115
Bucuresti, Romania
+ Google Map
Phone
0753 672 472
View Venue Website