Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea romanului „Măştile fricii” – O mărturie impresionantă despre părinţi şi copii

16.06.2016 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Editura Trei vă invită joi, 16 iunie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea volumului Măştile fricii de Camelia Cavadia. Alături de autoare se vor afla Aurora Liiceanu, Ada Roseti, Virginia Costeschi şi Radu Găvan.

Măştile fricii este o carte despre modul în care traumele din copilărie ajung să ne domine şi să sufoce maturitatea. O poveste care probabil reprezintă realitatea multor familii de aici şi de aiurea: amprenta lăsată asupra viitorului unui copil de un părinte autoritar, violent şi incapabil să îşi depăşească neputinţele. O istorie a metamorfozei unei personalităţi abuzate de violenţă şi frică, o privire emoţionantă asupra maternităţii înăbuşite de stereotipuri şi a unei iubiri care putea să fie perfectă, dacă protagoniştii săi ar fi trăit prezentul (clipa).

„Un roman frumos şi trist, dur şi sensibil deopotrivă, o mărturie impresionantă despre părinţi şi copii şi frica teribilă care îi desparte uneori, sufocând iubirea, pacea interioară, bucuria vieţii, tot ce e mai frumos în oameni.” – Radu Găvan

„Pe Camelia o cunosc de foarte multă vreme şi am fost uimită să descopăr în cărţile sale o voce nouă, necunoscută mie. Matură şi tranşantă în felul în care îşi creează personajele, ea le iubeşte apoi ca pe nişte copii, cu toate defectele şi durerile lor. Ema, David şi Sofia sunt nişte personaje tragice, într-o istorie cutremurătoare în familiaritatea ei. Abuzul, fizic şi emoţional, suferit şi perpetuat de personaje, este şocant prin perspectiva intimă din care e reflectat.

Şi dacă e nevoie de un argument în plus pentru a citi Măştile fricii, iată-l: vă va face să vă reevaluaţi relaţia cu cei iubiţi, cu teama de a nu descoperi un pic din bovarica Ema în voi înşivă.” – Ada Roseti

Accesul la eveniment se face în baza unei rezervări la numărul de telefon 021.311.40.01 sau pe adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până la data de 16 iunie, ora 18.30.

Organizer

Editura Trei
Phone:
021 300 60 90
Website:
http://www.edituratrei.ro/

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map