Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea romanului “Zaraza” – Bucureşti

04.04.2014 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Vineri, 4 aprilie, de la 19:00, la Clubul MŢR va avea loc lansarea romanului Zaraza, de Andrei Ruse.

Ca şi la precedentele evenimente ale autorului, petrecerea va fi prioritară, cu mult vin oferit de Murfatlar, muzică interbelică pe fundal, dar şi un mini-concert cu Ştefan Mardale, pe ritmul tangourilor lui Cristian Vasile. Moderatorul serii: Dragoş C. Butuzea. Invitaţii de onoare: Liviu Mihaiu şi Silviu Dancu. 

Notă: Primii 15 cumpărători ai cărţii vor primi o sticlă de vin!

Atenţie! A doua zi pe Facebook, după mahmureală, se pun multe poze marca Gilda Comârzan.

LIKE Pagina de Facebook a cărţii:
https://www.facebook.com/romanul.zaraza

Despre carte:

O seară banală a toamnei lui 1928 se transformă pentru un tânăr student la Conservator în momentul de graţie când acesta urcă pentru prima oară pe scenă. Trei ani mai târziu, la Berlin, va înregistra poate cea mai frumoasă piesă de dragoste a epocii, Zaraza, devenind repede cel mai iubit dizeur timpului său, Cristian Vasile.

Povestea lui, de la glorie la decădere, într-o altă seară banală din 1947, este pusă în scenă bucată cu bucată, după mai bine de doi ani de documentare şi investigaţie continuă a autorului, care s-a terminat odată cu găsirea mormântului uitat, fără nume şi cruce, al personajului său principal. O călătorie fascinantă în Bucureştiul agitat şi efervescent al interbelicului, presărată cu poveşti de dragoste, de prietenie, trădare şi loialitate în vremuri tot mai tulburi, rezistenţă şi devotament pentru artă şi libertate, o aventură aproape nebună a împlinirii visului de a deveni nemuritor.

O perioadă de aur a unei ţări, dar şi o perioadă cu tensiuni politice violente, război şi moarte, unde alături de Cristian Vasile, Ion Prigeabu, Ionel Fernic, Jean Moscopol, Zavaidoc, Titi Botez, Gion, Maria Tănase, Gică Petrescu, Mihail Sebastian sau Mircea Eliade sunt doar câteva dintre personalităţile readuse la viaţă într-o lume care s-a vrut a fi ştearsă şi uitată pe nedrept, dar care încă nu şi-a spus ultimul cuvânt.

Details

Date:
04.04.2014
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/729010993785810/

Organizer

Editura Polirom
View Organizer Website

Venue

Clubul Țăranului
Strada Monetăriei 3
București, România
+ Google Map
Phone
021 310 80 48
View Venue Website