Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea volumului “Coroana în societatea românească”

28.10.2013 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Curtea Veche Publishing lansează luni, 28 octombrie, volumul “Coroana în societatea românească” de Ioan-Luca Vlad. Evenimentul va avea loc în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Nicolae ai României în cadrul seriei de evenimente ce marchează împlinirea vârstei de 92 de ani a Majestății Sale Regelui Mihai I al României. Lansarea va fi găzduită începând cu ora 17.00 de Muzeul Național de Istorie a României (Calea Victoriei, nr. 12, Sala Lapidarium). Alături de autor, vor lua cuvântul doamna Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing, și Paul Damian, director adjunct al Muzeului Național de Istorie a României.

“Coroana în societatea românească. De la 10 mai 2012 la 10 mai 2013” prezintă cronologic, sub forma unui jurnal cotidian, principalele activităţi ale Casei Regale a României, prin intermediul membrilor Familiei Regale, în decursul anului marcat de cele două date de 10 mai.

 

Cel mai recent volum regal apărut la Curtea Veche Publishing îşi propune să fie primul dintr-o serie de asemenea cronici bogat ilustrate cu fotografii, care să informeze publicul cititor din România despre semnificaţia diferitelor momente din viaţa Regelui Mihai I, a Reginei Ana, a Principesei Moştenitoare Margareta, a Principelui Radu şi a Principelui Nicolae în actualitatea românească imediată: evenimentele şi ceremoniile de familie, participarea la evenimentele şi ceremoniile din viaţa altor Familii Regale europene, vizitele întreprinse în numele Statului român, participarea la evenimente culturale interne, decernarea decoraţiilor regale, acordarea Înaltului Patronaj unor instituţii cu preocupări sociale şi culturale etc.Top of Form

Informaţiile de ordin cronologic sunt îmbogăţite cu scurte prezentări ale unor persoane şi obiecte legate de Familia Regală: Furnizorii Regali, Camerata Regală, Corul Regal, Decoraţiile Regale, diversele asociaţii din România care sprijină activităţile Casei Regale, Trenul Regal, precum şi ale unor noţiuni legate de viaţa monarhiilor în general: Ordinele cavalereşti şi dinastice, Imnul Regal britanic etc.

Sunt citate, integral sau parţial, discursurile ţinute de Regele Mihai I al României, de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu cu diversele ocazii prilejuite de participările acestora la evenimentele menţionate în volum, din ţară şi din străinătate.

În carte figurează şi prezentări ale celorlalte volume din seria publicată de editura Curtea Veche Publishing: Maşinile Regelui, Avioanele Regelui, Ana. Portretul Reginei.

Ioan-Luca Vlad este avocat, membru al Baroului Bucureşti şi Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a României. Din 2006, la sfârşitul primului an al cursurilor Facultăţii de Drept, Universitatea din Bucureşti, a intrat în colaborare cu Familia Regală, prin avocatul Adrian Vasiliu. În 2008 a devenit Cancelarul Decoraţiilor Regale, poziţie prin intermediul căreia are ocazia să observe cele mai interesante şi meritorii personalităţi ale ţării în momente unice. La Curtea Veche Publishing, Ioan-Luca Vlad a fost coautor la volumele “Jubileul Regelui” și “Monarhiile secolului XXI”.

“Coroana în societatea românească. De la 10 mai 2012 la 10 mai 2013” de Ioan-Luca Vlad este disponibil pe site-ul www.curteaveche.ro și în librăriile din toată țara la prețul de 50 de lei.

Organizer

Editura Curtea Veche Publishing
Email:
http://www.curteaveche.ro/
Website:
http://www.curteaveche.ro/

Venue

Muzeul Național de Istorie al României
Calea Victoriei, nr. 12, Sala Lapidarium
București, România
+ Google Map